Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Teljesítették a mentők a haldokló beteg utolsó kívánságát – elvitték az óceánhoz

Teljesítették a mentők a haldokló beteg utolsó kívánságát – elvitték az óceánhoz

Fotón örökítették meg a megható pillanatot.

Lassan az egész világ megismeri a fényképet, amelyet az ausztráliai Queensland állam mentőszolgálata posztolt szerdán a Facebook-oldalára. A felvételen Graeme Cooper mentős, mellette pedig egy hordágy látható, amelyben egy gyógyíthatatlan beteg asszony fekszik az Ausztrália keleti részén található Harvey Bay óceánpartján.

A terület felügyelője Helen Donaldson elmondta, hogy a mentős csapat a helyi kórházból szállította oda a beteget, aki élete utolsó napjaira csak annyit kívánt hangosan, hogy

újra a parton lehessen.

A szívszaggató pillanatot egy másik mentős, Danielle Kellen örökítette meg, a fotót később posztolták a szervezet Facebook-oldalára, ahol több tízezer pozitív reakció érkezett rá pár óra leforgása alatt.

Graeme Cooper a news.com.au-nak azt nyilatkozta, a beteg utolsó útja a partról a végstádiumú pácienseknek fenntartott, palliatív ellátó intézetbe vezetett.

Feltoltuk a domb tetejére, szemben a Burrum csúccsal, ahonnan jól láthatta a mólót és a Fraser-szigetet. Mérhetetlenül feldobta őt a látvány. (…) Érezhette a sós víz illatát.

– tette hozzá a mentős, aki a feletteseitől kért engedélyt a szállításhoz.

A fotó készítője megkérdezte az asszonyt, mit érez, miközben a tengert és a szigetet csodálja. A válasz pedig csak ennyi volt:

Békét, most minden rendben van.

– idézte fel Danielle Kellen a haldokló szavait.