Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ha valakit ennyire idegesítek, csinálja végig a napomat – interjú Rubint Rékával

Ha valakit ennyire idegesítek, csinálja végig a napomat – interjú Rubint Rékával

Rubint Réka először azzal lepte meg az életét követőket, hogy bevállalta a Feleségek luxuskivitelben első pár részét, aztán azzal, hogy gyorsan dobta is a műsort. Ha róla és férjéről, Schobert Norbertről van szó, így is állandóan előkerül a rengeteg pénz kérdése, úgyhogy kicsit leültünk beszélgetni Rubint Rékával arról, igazából mit is jelent neki a gazdagság, mi foglalkoztatja akkor, amikor nem képeket posztol, és el akarja-e rejteni a gyerekei elől a régi nyilatkozataikat.

Összesen három adás erejéig voltál realityszereplő a Feleségek luxuskivitelben című műsorban, miért?

Nem fért bele ennyi forgatás. Jobbnak láttam, ha kevesebbet szerepelek a műsorban, mivel nagyon kevés időm van. Hétfő esténként, ha addigra hazaérek, meg szoktam nézni az adásokat. Sokan mondták, hogy nem is illettem oda, de mivel beleláttam a többi szereplő életébe, elmondom, hogy az sem egyszerű. Jobban megismerve a lányokat, a műsor is mást mutat róluk, mint amilyenek valójában.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Azért a műsor alapvetően a világtól teljesen elrugaszkodott nőket mutat be, kiemelve, hogy rettentő gazdagok. Rólad is mást sugárzott a műsor ezek szerint?

Rólam nem tudna, én nem tudok más lenni, mint amilyen vagyok. Nekem a pénz az a munkám természetes hozadéka, nem tudnék elszámolni azzal, mennyit kerestem pontosan az elmúlt hónapban. Soha nem azért szerepelek, hogy nagyon sok pénzt keressek, ez mindig is így volt. Amikor 21 évesen megvettem az összespórolt pénzemből a kis piros Polskimat, akkor is boldog voltam. Ha a mozgást tudom hirdetni, akkor nem számít, milyen autóm van, vagy hogy albérletben, kollégiumban vagy saját házban lakom. Engem így neveltek,

a műsor címéből is csak a feleség illik rám.

A luxus nálam nem a sokadik táskát jelenti, hanem azt, hogy tudok aludni fél órát.

Jó, de azért vásárolgatni csak szoktál.

Én már anya vagyok, úgyhogy először a gyerekosztályra megyek. Utána eszembe jut, hogy Norbinak kéne vennem zoknit és övet, és mire a végére érek, eszembe jut, rájövök, hogy majd ha lesz fotózásom, akkor a profi stylist úgyis hoz ruhákat, és ha tetszik valami, majd ott megveszem magamnak. Az elmúlt 16 évben szerintem két kezemen meg tudom számolni, hányszor vásároltam magamnak.

Az egy dolog, hogy ritkán vásárolsz, de ha igen, akkor megnézed, mi mennyibe kerül?

Nagyon. Az egyik barátnőm és Norbi szokta mondogatni, hogy néha lepjem meg magamat. Én viszont nem szeretem a felesleges költekezést.

Mi a felső limit árban?

Cipőkért képtelen vagyok 35-40 ezer forintnál többet kiadni. Ha ruhákról van szó, akkor sem fogsz engem Dolce&Gabbanában vagy Chanelben látni. Sokéves csizmáim vannak, és nagyon vigyázok rájuk. Amikor Norbit megismertem, még magassarkú cipőm sem volt, csak egy Buffalo-utánzat, amit a Fáy utcai piacon vettem. Most is egy olyan kabátot hordok, amit két éve vettem a Zarában. Én Sokat dolgozom a pénzért, ezért megbecsülöm.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

De akkor miért gondolja azt a magyar átlag mégis, hogy kérkedsz a vagyonotokkal?

Szerintem ez jár azzal, hogy van egy Facebook oldalam, egymillió követővel. Vannak emberek, akik azért követnek, mert utálnak és irigyek rám, és jobban felkészülnek belőlem, mint én magam. Amikor főiskolásként meg tudtam venni az autómat, és egyszer megálltam a kollégiumnál négy lány előtt a szakadó esőben, hogy elvigyem őket, akkor csak az egyikük ült be, három kint maradt. Az a három azt mondta, hogy megálltam hencegni az autómmal, pedig csak azért álltam meg, hogy ne ázzanak el. Ilyen a világ. Ha valakit ennyire idegesítek, az csinálja végig egy napomat. Sőt, végig se csinálja, csak üljön ott velem.

Szerintem sokan sikítva könyörögnének azért, hogy vége legyen.

Mire tippelnél, mennyi a magyar nettó átlagkereset?

180 ezer forintot mondanék.

Nem, 200 ezer.

Akkor szerencsére az én alkalmazottaim jobban keresnek.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Ha már rajongótábor: nem unod még így 40 felé, hogy az életed jórészét a nyilvánosság előtt éled?

A Facebook óta már inkább ott kommunikálok, ha üzenni akarok valamit. a sajtóval sokszor rossz érzéssel állok szóba. Ismertségben szerintem már elértük Norbival az itthoni maximumot, pár cikk ezen már nem fog dobni.

Ezek szerint jövőre már nem közvetíti élőben a TV2 a fiad első iskolai napját?

Azokban a sajtóorgánumokban, amikben bízom, szívesen szerepelek így is. A TV2 velem mindig korrekt volt, úgyhogy belementem. Annyira már nem foglalkozok ezekkel a dolgokkal,

már nem akarom minden áron megmutatni a világnak, nem akarom minden áron elmondani a véleményem.

Nem ez határozza meg az életemet. Régen fontos volt elfogadnunk Norbival minden felkérést, de ma már szelektálhatunk. Most minden fontosra ott a Facebook.

De ez nem számít egyoldalú kommunikációnak úgy, hogy csak azt mondod el, amit te gondolsz?

Én minden rajongói kérdésre szoktam válaszolni, és nem nyilatkoztatok ki. Azt inkább Norbi szokta.

Olyan volt már, hogy Norbi akkora hülyeséget akart kinyilatkoztatni, hogy rászóltál?

Szerencsére ma már inkább leírja és nem rakja ki. Ő hirtelen ember. Ezekben nem szokott tőlem tanácsot és véleményt kérni, de szerencsére most már sokat változott. Olyan volt már, hogy olvasás után azt mondtam neki egy posztról, hogy szerintem vegye le, de nem jellemző.

A férjed rendszeresen elmondja a véleményét a közéleti témákban, te viszont nem nagyon. Szándékosan tartod ezeket vissza?

Mindenről van véleményem, de nyilvánosan véleményt alkotni másik emberről nem szeretek úgy, hogy nem ismerem a teljes hátterét. Egy akkora fórumon, mint az oldalam nem akarok így üzenni. A politikába pedig egyáltalán nem is szeretnék belefolyni.

Politikamentesen milyen országunkat érintő dologról beszéltetek Norbival legutóbb?

A kórházi viszonyokról például szoktunk beszélgetni, de legutóbb szerintem a cukorbetegségről.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Üzletemberként hogy látod, egy tiédhez hasonló vállalkozást könnyebb lenne beindítani ma, mint 2002-ben?

Sokkal nehezebb. Ha akkor kiadtál egy videót, az emberek könnyes szemmel jöttek oda dedikáltatni, most meg másnap fent van torrenten, a beleölt pénzed pedig soha nem fog megtérülni. Régen lehetett ezzel számolni, de erre ma nincs esély.

Te amúgy már látod azt, aki majd átveszi a szerepedet a fitneszben?

Nem. Az nagy álmom, hogy a lányom tovább vigye a családi vállalkozást, de Lara nem nagyon mutatja ennek jelét. Nem is erőltetem, mindenkinek azt kell csinálnia, ami boldoggá teszi.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

A gyerekeitek egyre idősebbek, és valószínűleg rohamosan közelít az idő, amikor megtalálja őket valamelyik tévé vagy újság, valamilyen ajánlattal. Ti már rutinos bulvárszereplőként tanítgatjátok őket arra, hogy ezt a helyzetet hogyan kezeljék?

Igen. Próbáljuk nem ráengedni őket azokra a rossz utakra, amikre mi néha ráléptünk.

Tehát a Szigetre nem engeditek ki őket forgatni?

Ha akkor lett volna valaki, aki azt mondja, hogy ne menjünk ki, vagy ha megyünk, akkor válogassuk meg minden szavunkat, nagyon hálás lettem volna.

Mi ezeket Norbival a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mindenhova teljes nyíltsággal nyilatkoztunk, és ennek a mai napig isszuk néha a levét. Nagyon nehéz letisztázni a rólunk 12 évvel ezelőtt kialakult képet. Lara már meg szokta tőlem kérdezni, kitehet-e egy képet Instagramra.

Az az idő eljött már, amikor a gyerekeitek kinevetik a régi szerepléseiteket?

Még nem, de már készülünk erre. Szerencsére baráti viszonyban vagyunk a gyerekeinkkel, úgyhogy õszintén tudunk beszélni akár erről is.

Ha azzal állnának elő, hogy szerepelnének egy valóságshow-ban, akkor mit mondanátok?

Az unokahúgom, a most egyre népszerűbb Rella már mondta, hogy ő menne, és én engedném is. Lara 14 éves, most épp utál szerepelni. Azért is könyörögni kell neki, hogy fényképet csinálhassak róla. Őt hívták a hangja miatt már a Megasztárba és az X-Faktorba is, de nemet mondott. A 12 éves Norbika imád szerepelni, Zalán pedig még kicsi.