Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetést kapott egy HÖK-ös

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetést kapott egy HÖK-ös

Azt nem tudni, hogy az ELTE Küldöttgyűlése visszahívja-e az érintett küldöttet.

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetésben részesítette egyik HÖK-küldöttjét az ELTE Természettudományi Karának fegyelmi bizottsága. A zaklatás még az augusztusi Mentortáborban történt – írta az Átlátszó.

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja a lap megkeresésére közölte, hogy múlt héten lezárult a fegyelmi eljárás, melynek keretében figyelmeztetésben részesítették az egyik hallgatójukat szexuális zaklatás miatt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca, megerősítette, hogy a zaklató az egyik HÖK-küldöttjük.

A HÖK elnöki beszámolója szerint augusztus elején a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen szervezett Mentortáborban egy hallgatót szexuális zaklatás ért. A sértett hallgató megkereste a két kar elnökét, ők továbbították a panaszt a Természettudományi Kar dékánjának, aki elindította a fegyelmi eljárást. Kifejezetten gyorsított eljárást kértek.

Az elnök szerint komoly vádról volt szó, azonban részleteket sem a beszámoló nem tartalmazott, pedig az egyetem sem közölt a cikk megjelenéséig. Több hallgatótól úgy értesültünk, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt.

A lap munkatársa megkereste az érintett HÖK-küldöttet, és megkérdezte, hogy igaz-e, hogy fegyelmi eljárást indítottak ellene szexuális zaklatás vádjával. Erre azt a tömör választ adta, hogy nem. További kérdéseinkre is csak annyit írt, hogy nyilatkozni az eljárásról a Fegyelmi Bizottság vagy a dékán tud.

A Mentortábort a Természettudományi és a Gyógypedagógiai Kar azoknak a hallgatóinak szervezi, akik az elsőéveseket mentorálják. A mentorok segítik a gólyákat többek között egyetemi ügyeik intézésében, és ők szervezik nekik a különböző programokat, például a gólyatábort is.

Egyelőre még nincs hír arról, hogy a Küldöttgyűlés visszahívja-e az érintett küldöttet.