Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gond van a Groupama Arénával

Gond van a Groupama Arénával

A Zoom.hu információi szerint komolyabb, javítást igénylő műszaki probléma lépett fel a három éve átadott Groupama Arénával. A tulajdonos államot képviselő MNV Zrt. és a kivitelező Market Zrt. már egyeztet egymással.

Nem készül összedőlni a Ferencváros 2014-ben átadott stadionja, de jelentősebb műszaki probléma adódott.

Úgy tudjuk, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) már felvette a kapcsolatot a kivitelező Market Zrt.-vel. A gond a főépület pinceszintjét érinti és komolyabb beavatkozást igényel. A kérdés az, hogy az összesen nettó 14,5 milliárd forintba kerülő épület garanciális javításaként végezze-e el a cég a munkát, vagy külön megbízásban.

Megkerestük az MNV Zrt.-t, a cég nem cáfolta a műszaki gondokat.

Az állami vagyonkezelő azt válaszolt, hogy a problémáról

„a kivitelezővel zajló egyeztetések lefolytatását követően”

tudnak tájékoztatást adni.

A problémával kapcsolatban megkerestük a Garancsi István többségi tulajdonában álló Market Zrt.-t is. A cégtől azt a közlést kaptuk, hogy az MNV tájékoztatását vegyük hivatalos válasznak.

A Ferencváros stadionja volt a harmadik, amelyik a 2010 indult stadionépítési hullámban elkészült (a felcsúti Pancho Aréna és debreceni Nagyerdei Stadion után), 2014 augusztusára. A Puskás Stadion bontása és újjáépítése idején a legnagyobb stadion az országban a maga 22 ezer férőhelyével, a válogatott rendre itt játssza meccseit.

A Market Zrt. Garancsi István többségi tulajdonában van, de az Üllői úti létesítmény építésekor még nem az övé volt a cég, hanem a most már Wing Zrt.-nek hívott Wallisé. A Fradi otthona az államé, de a használati jogot megkapta Ferencvárosi Torna Club, amely viszont egy éves díj ellenében továbbadta ezt a jogot a stadionüzemeltetéssel foglalkozó, német-francia Lagardere-csoportnak. A stadion nevét szponzorációs szerződés keretében adták el a Groupama Biztosítónak.