Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beyoncé a világ legjobban kereső női előadója

Beyoncé a világ legjobban kereső női előadója

Azért Adele és Taylor Swift sem panaszkodhatnak.

A Forbes magazin közzétette legfrissebb listáját a jelenleg legjobban kereső női előadókról. A lap a 2016. júniusa óta eltelt 12 hónapot vizsgálta, számításaik szerint Beyoncé ezidő alatt 105 millió dollárt (kb. 28 milliárd forint) zsebelt be, ezzel övé lett az első hely.

A második Adele lett, aki 69 millió dollárt keresett, több mint tízmillió dollárral kevesebbet, mint tavaly. 2016-ban az a Taylor Swift szorította le az élről, aki most a harmadik helyre szorult, az amerikai énekesnőnek idén be kellett érnie 44 millió dollárral.

A negyedik helyezett Celine Dion kétmillió dollárral maradt el, de az ötödik Jennifer Lopeznek sem volt rossz éve, ő 38 millió dollárral lett gazdagabb. A hatodik Dolly Parton lett, aki főleg a hatalmas amerikai népszerűségének köszönhetően 37 millió dollárt gyűjtött össze, őt Rihanna (36 millió), Britney Spears (34 m.), Katy Perry (33 m.) és Barbra Streisand (30 m.) követik.

A Forbes csak albumeladásokat és a koncertek bevételeit vette figyelembe.