Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A negyedik végtagját amputálták a 11 hónapos babának

A negyedik végtagját amputálták a 11 hónapos babának

25 éve nem tapasztaltak annyira agresszív fertőzést az orvosok, mint ami megtámadta a kis Kia szervezetét.

Kétségbeesett küzdelem zajlik egy 11 hónapos kislány életéért az Egyesült Királyságban – a baba szervezetét a meningitisz egyik legagresszívabb fajtája támadta meg. A Daily Mail beszámolója szerint az orvosok már 25 éve nem láttak hasonlóan durva fertőzést.

Kia Gott szívszaggató állapotáról nagynénje számolt be a Facebookon. Terri Mitchell azt írta, a Nyugat-Yorkshire-i Wyke-ban élő gyermek negyedik végtagját is amputálni kellett. A orvosok ráadásul felkészítették a szülőket arra is, hogy Kia elveszítheti a látását, a hallását és akár 90 százalékos agykárosodást is szenvedhet.

A pici arcán két hónapja jelentek meg kiütések. Mielőtt kórházba rohantak volna vele, a tüdeje is összeomlott. A kislány apja, az üvegesként dolgozó, 35 éves Paul Gott a Nemzeti Egészségügyi Szolgáltatót (NHS) okolja a történtekért, amely nemrég megemelte a kötelező meningitiszoltás beadásának korhatárát 12 hónapra. A visszaállítás érdekében már petíciót is indított.

Bár Kia még mindig kórházban van, már önállóan lélegzik. Az orvosok a legutóbbi műtéttel az egyik lábszárát távolították el térd alatt. A diagnózis szerint a kislánynak C típusú meningitisszel kell megküzdenie.

Az NHS azért függesztette fel a 12 hétnél fiatalabb gyermekek oltását 2016-ban, mert álláspontjuk szerint a kicsik rendkívül ritkán fertőződtek meg meningitisz C-vel ilyen fiatal korban. A szülőknek azt tanácsolják, ügyeljenek arra, ha a baba reszket, elsápad vagy foltos lesz a bőre, a keze hideg, a kiütéses lesz a teste, illetve ha a pici szokatlanul aluszékony, kedvetlen vagy éppen sírós.