Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kórház szerint senki nem panaszkodott a penészes felvágottra, mégis elnézést kérnek

A kórház szerint senki nem panaszkodott a penészes felvágottra, mégis elnézést kérnek

A bomlásnak indult reggeli a Szent János Kórház konyhájáról került a Szent Imre Kórházba, de előbbi három napja hallgat az esetről. Pedig a NÉBIH is súlyos hiányosságokat talált.

A kórház szerint senki nem szólt a nővéreknek, és a vezetőségnek sem jelezték, hogy november elején penészes reggelit kaptak a betegek az egyik osztályon, ezért a Szent Imre Kórház nem is tudja ellenőrizni az állítás hitelességét.

Néhány napja kering a Facebookon egy rothadásnak indult felvágott fotója, amit a poszt írója szerint hozzátartozójának adtak reggelire az újbudai kórházban. A Zoom.hu-nak a nő korábban azt mondta, hogy a nővérek nem vehették észre a virágzásnak indult szalámit, az ugyanis két abonett között volt. A penészes reggeliről viszont nem csak a nővéreknek, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) is szóltak. A hivatal azonnal vizsgálatot indított, de nem a Szent Imre Kórházban, hanem a Szent Jánosban, ahonnan a reggeli étkezett. Előbbiben ugyanis éppen felújítják a konyhát, ezért – mint írják – az ételt egy külsős vállalkozó készíti, és juttatja el az intézményükbe.

Bár az újbudai kórház szerint kétséges, hogy penészes reggelit osztottak volna náluk, ha mégis így volt,

„úgy az ételszállító cég nevében szíves elnézést kérünk. Mindent megteszünk, hogy ilyen eset ne forduljon elő a kórházunkban”

– válaszolta a Szent Imre Kórház sajtóosztálya a Zoom.hu-nak.

A Szent János Kórház három napja hallgat

A Pest Megyei Kormányhivataltól korábban a Zoom.hu kérdésére azt válaszolta, hogy a Szent János Kórház konyháján még november 15-én tartottak ellenőrzést és súlyos hiányosságokat találtak. Az ellenőrök azonnali hatállyal elrendelték azok kijavításának egy részét, egy másik részében pedig intézkedési terv elkészítésére szólították fel az üzemeltetőt. Az eljárás viszont még folyamatban és további vizsgálatok eredményeire is várnak, hogy az esetet teljes körűen tisztázhassák.

Ma újra megkerestük a Szent János Kórházat és írtunk az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak is írtunk, de cikkünk megjelenéséig egyik helyről sem kaptunk választ.