Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hiányosságokat találtak a konyhában, ahonnan a penészes felvágottat kapták a betegek

Hiányosságokat találtak a konyhában, ahonnan a penészes felvágottat kapták a betegek

Nem sokkal azután, hogy a Facebookra is kikerült egy poszt egy rothadó szalámiról, amelyet a Szent Imre kórházba szolgáltak fel a betegeknek, ellenőrzést tartottak abban a konyhában, ahonnan a reggelit hozták és súlyos hiányosságokat találtak.

A Szent Imre Kórházban éppen felújítják a konyhát, ezért az intézmény egy ideje a Szent János Kórház konyhájáról oldja meg az étkeztetést. A poszt írója egyébként nem csak a nővéreknek, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) is jelezte, hogy penészes felvágottat adtak a betegeknek, ám az intézkedésről, a vizsgálat eredményéről és annak következményeiről a bejelentés óta semmilyen tájékoztatást nem kapott.

A Pest Megyei Kormányhivatal Sajtóosztálya a Zoom.hu kérdésére azt válaszolta, hogy november 15-én tartottak ellenőrzést a Szent János Kórház konyháján, ahol hiányosságokat találtak.

„Az ellenőrök azonnali hatállyal elrendelték a hiányosságok kijavításának egy részét, míg egy másik részében intézkedési terv elkészítésére szólították fel az üzemeltetőt. Az eljárás és a további vizsgálatok folyamatban vannak az eset teljes körű tisztázásához.”

Kérdéseinkkel még szombaton kerestük a Szent Imre Kórház és a Szent János Kórház igazgatóságát is, de onnan egyelőre nem kaptunk választ.