Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Penészes felvágottat kaptak a betegek az egyik fővárosi kórházban

Penészes felvágottat kaptak a betegek az egyik fővárosi kórházban

Bizonyos időközönként újra és újra téma a rettenetes hazai kórházi koszt, ezúttal egy penészes felvágott okoz kisebb sokkot a Facebookon. A november 10-i bejegyzés szerint a szalámi maradványait a budapesti Szent Imre Kórházban szolgálták fel, de az egyébként a Szent János Kórházból érkezett.

Előbbiben ugyanis éppen felújítják a konyhát, ezért jelenleg így oldják meg a betegek étkeztetését. Az a bejegyzésből nem derült ki, hogy a beteg tett-e panaszt, ezért megkérdeztük, hogy jelezték-e valakinek, hogy romlott az étel. Írtunk a Szent Imre Kórháznak és a Szent János Kórháznak is, hogy megtudjuk, jelenleg hogyan zajlik a betegek étkeztetése, és ki ellenőrzi az ételek minőségét valamint szavatosságát. Amint válaszolnak, közöljük.

A bejegyzés szerint az osztályon dolgozó nővérek egyébként nem láthatták a penészes felvágottat, mert az egy abonett alá volt téve, becsomagolva.

A poszt írója időközben válaszolt a Zoom.hu-nak. A nő azt írta, hogy szóltak a nővéreknek, akik pedig azt a diétás kollégájukat tájékoztatták, aki a János Kórházzal intézte a rendelést.

„Még aznap bejelentést tettem a NÉBIH-nél is, akiktől azt a választ kaptam, hogy továbbítják az illetékes osztálynak a panaszomat. Jeleztem azt is, hogy a laboratóriumi vizsgálatra is szívesen küldök mintát a szalámiból”.

Az intézkedésről, a vizsgálat eredményéről és annak következményeiről a poszt írója viszont a bejelentés óta semmilyen tájékoztatást nem kapott.