Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump újra engedélyezte a gazdag amerikaiaknak az elefántgyilkolást

Trump újra engedélyezte a gazdag amerikaiaknak az elefántgyilkolást

Donald Trump visszavonta Barack Obama 2014-ben hozott tiltását, ami arról szólt, hogy tilos behozni az USA-ba elefántagyarakat Zambiából és Zimbabwéből. Bár az elefántok lassan kihalnak, a hivatalos indoklás szerint a sportszerű és jól szabályozott vadászat akár hasznos is lehet a helyi vadgazdálkodás és állatvédelem szempontjából.

A kissé érthetetlen magyarázat az állatvédő szervezetek szerint egyszerűen annyit jelent, hogy a gazdag amerikaiak újra elmehetnek elefántokra vadászni úgy, hogy még az ott szerzett trófeákat is legálisan hazahozhatják, és mivel két szegény és korrupt afrikai országban tehetik ezt meg, nem is fog nekik senki ellenállni. Zambiában 1972-ben még 200 ezer elefánt élt, tavalyra a sikeres vadászoknak köszönhetően nagyjából 21 ezerre csökkent ez a szám, és Zimbabwe sem áll túl fényesen elefántpopulációban.

(via Vice)