Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kirúgja az OTP Tyirityán Zsolt szélsőjobboldali mozgalmát

Kirúgja az OTP Tyirityán Zsolt szélsőjobboldali mozgalmát

Az OTP sajtóosztálya közölte a magyarnarancs.hu-val: a hitelintézet felmondja a szervezet, azaz az Erő és Elszántság bankszámláját.

A mozgalom, amint az honlapjukon is látható volt, az OTP-nél vezetett támogatói számlát, ide utalhatott az, aki anyagilag is támogatni akarta a magát korábban nácinak valló, vállaltan rasszista Tyirityán Zsolt (Betyársereg), valamint az Identitesz, egykor hungarista mozgalomból „kinőtt” tagjai egyesüléséből létrejövő csoportot.

Az Erő és Elszántság szerveződéstől nem idegen a Jobbikra már nem jellemző „cigánybűnözés” hangsúlyozása, miközben olyan kijelentésekre is ragadtatják magukat, minthogy „lángolni fognak a menekülttáborok”, de honlapjukon megtalálható egy híresebb goebbelsi frázis, az „ébredj nemzet, tombolj vihar”, amely egy 1943-as, totális háborút hirdető beszéd zárótétele volt – írja a portál.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több ezer példányban terjesztette a Győrkös Istvánhoz köthető Magyar Nemzeti Arcvonal azt az Iszlám Állam módszereit bemutató oktatófilmet, amely többek között tanácsokat ad bombakészítéshez és a rendszerellenes harchoz. A „Hogyan harcol az iraki ellenállás?” című propagandafilm több hazai radikális, paramilitáris csoporthoz is eljutott. A Betyársereg vezére szerint a videó „szakmailag nagyon klassz, jó a szellemisége”. Tyirityán Zsolt még 2014-ben is eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha meg akarnák dönteni a rendszert.