Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A UPC beemelte kínálatába az orosz propaganda terjesztésével vádolt Russia Todayt

A UPC beemelte kínálatába az orosz propaganda terjesztésével vádolt Russia Todayt

Bekerült az egyik legnagyobb műsorszolgáltató, a UPC kínálatába a sokak által orosz propaganda-televízióként jellemzett Russia Today, ezt Soproni Tamás Momentum alelnöke szúrta ki.

“Meglepve tapasztaltam, hogy a Russia Today (RT) is bekerült a UPC kínálatába: az orosz propaganda nyíltan és kendőzetlenül megjelent Magyarországon. Közismert, hogy nem egy sajtótermékről, hanem egy propagandatermékről beszélünk, ami a Kreml meghosszabított kezeként működik, és az orosz sajtóminisztériumnak jelent minden évben.”

– írta az alelnök a közleményében.

A párt attól fél, hogy a csatornát arra használják majd, hogy hamis hírekkel befolyásolják a 2018-as magyarországi parlamenti választásokat, ezért véleményük szerint nemzetbiztonsági ügyről van szó. A Momentum négy lépést javasol az orosz propaganda megállítására:

  • Amerikai mintára regisztráljanak külföldi ügynökként a Russia Todayt és más, külföldi propagandaorgánumokat. Ők a külföldi ügynökök, nem a magyar társadalmon segítő civilek!
  • A propagandaköltéseket és a civilek ellen indított kormányzati hadjárat költéseit irányítsák át a külföldi propaganda ellen folytatott harcra egy kiberhadsereg felállításával.
  • Az orosz propaganda elleni fellépésért felelős East StratCom állományának bővítésével, a szervezet munkatársainak uniós állományba vételével, és az intézmény önálló költségvetésének megteremtésével hatékonyan felvesszük a harcot az orosz dezinformációs támadások ellen.
  • Fordítson kiemelt figyelmet az NMHH a belügyminisztériummal együttműködve az álhíroldalak és csatornák terjedésének megfékezésére Magyarországon!

A párt Pintér Sándor belügyminiszternek címezte a levelét, tőle várnak magyarázatot az RT hazai megjelenésére.