Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A túl sok karácsonyi dal káros hatással van a mentális egészségünkre

A túl sok karácsonyi dal káros hatással van a mentális egészségünkre

A legtöbb ember alig várja, hogy úja karácsonyi dallamokat énekeljen, hallgasson, nem is tudva, hogy ezzel nagy mértékben árt saját mentális egészségének. A Sky News-nak nyilatkozott Linda Blaier klinikai szakpszichológus, aki elmondta, a túl sok karácsonyi zene nem tesz jót a léleknek, véleménye szerint az emberek „csapdába” kerülnek, azt érzik, ünnepelniük, vásárolniuk „kell”.

A zene főleg a boltokban dolgozókra van a káros hatással, aki szinte vég nélkül hallgatják a karácsonyi dalokat.

„A karácsonyi boltokban dolgozó embereknek ki kell kapcsolniuk a karácsonyi zenét, mert ha nem, tényleg megakadályozza őket abban, hogy bármi másra összpontosítsanak.”

– mondta a pszichológus.

Az Amerikai Pszichiátriai Szövetség szerint az emberek körülbelül 61 százaléka tapasztalt stresszt a karácsonyi időszakban. Linda Blaier szerint amikor először meghalljuk ezeket a számokat, pihentető hangulatba kerülünk, de ha sokadszorra kell átélnünk őket, az agyunk negatív választ ad majd. A vállalkozásoknak azonban jót tesznek az andalító dallamok, mert vásárlásra ösztönzik az embereket.