Vb-résztvevőt vert idei utolsó meccsén a futballválogatott

Vb-résztvevőt vert idei utolsó meccsén a futballválogatott

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány együttese a 36. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját Nikolics Nemanja, az amerikai bajnokság gólkirálya révén. A szakvezető egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a kapitányi időszakát.

Az túlzás állítani, hogy hatalmas meccset játszottak volna a felek a félházas Groupama Arénában. De a magyar válogatott hozzáállásával és összeszedettségével nem volt gond, és a visszatért Nikolics Nemanja sorban a második meccsén volt eredményes. És csatártársa, Ugrai Roland is megint futballistára emlékeztető módon mozgott a pályán.

A meccs első felében két videotonost is le kellett cserélni, előbb Vinícius rúgott össze csapattársával, Varga Józseffel, majd Pátkai Máténak is el kellett hagynia a pályát.

Az ellenfél Costa Rica ott lesz a jövő évi világbajnokságon, de most nem a legjobb összeállításában állt ki.

A magyarok három mérkőzést nyertek meg és hatot vesztettek el a 2017-es évben, és nem jutottak ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.

A következő találkozón már a belga Georges Leekens irányítja majd a nemzeti együttest.

Magyarország-Costa Rica 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 9860 néző, v.: Alexander Harkam (osztrák)
gólszerző: Nikolics (36.)
sárga lap: Priskin (47.), illetve Borges (36.)
Magyarország: Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Vinícius Paulo (Korcsmár Zsolt, 10.), Kádár Tamás, Szabó János – Varga József, Nagy Dániel (Németh Krisztián, 76.), Pátkai Máté (Nagy Ádám, 11.) – Priskin Tamás (Böde Dániel, 59.), Nikolics Nemanja (Márkvárt Dávid, 80.), Ugrai Roland (Stieber Zoltán, 90.)
Costa Rica: Leonel Moreira – Óscar Duarte (Francisco Calvo, 51.), Giancarlo González, Kenner Gutiérrez – Cristian Gamboa (Bryan Oviedo, 60.), Celso Borges, Osvaldo Rodríguez (Marco Urena, 87.), Rónald Matarrita – Daniel Colindres (Christian Bolanos, 76.), Johan Venegas (Ulises Segura, 67.), Rodney Wallace (José Ortiz, 61.)