Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Schlecht nem tudja garantálni a Simicska-médiabirodalom függetlenségét

Schlecht nem tudja garantálni a Simicska-médiabirodalom függetlenségét

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap erős változásokat eszközöltek a Magyar Nemzetnél, a Hír TV-nél és a Lánchíd Rádiónál:

https://zoom.hu/2017/11/14/teljes-sorcsere-simicska-lajos-mediumainal

Mára több lap, köztük a 444.hu és a Hvg.hu is összeállítást közölt a hírrel kapcsolatban. Mindkét portál Simicska Lajos médiájánál dolgozó sajtómunkásokra hivatkozik akkor, amikor azt írják, hogy Schlecht Csaba, a Magyar Nemzet új (és a Lánchíd Rádió régi) főszerkesztője tegnap szerkesztőségi értekezletet tartott, ahol azt mondta:

„nem tudja garantálni a jobbiktól való függetlenséget, de nem lesznek pártlap”.

Ezek után Schlecht arra hivatkozott, hogy Simicska Lajos személyes felelősséget érez Orbán Viktor miniszterelnök működésében, azonban a G-nap után mintegy 10 milliárd forintot költött arra, hogy a médiabirodalom mindezt ellensúlyozza. Az új főszerkesztő borús képet festett az újságírók előtt, szerinte Simicska számára a Hír TV a legfontosabb, a Lánchíd Rádió frekvenciaengedélye egy év múlva lejár, és nem számolnak azzal, hogy meg tudják hosszabbítani, valamint „az sem biztos, hogy a választások után megmarad a Magyar Nemzet”.

Az Mno.hu-n megjelent közlemény szerint a „személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, a nézők és a hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium a következő hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését.”

A Magyar Nemzettől december 31-ikével távozik két főszerkesztő-helyettes, Szerető Szabolcs és Tóth Szabolcs Töhötöm, a helyüket György Zsombor és Gazda Albert veszi át.