Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Késelés a Fradi-stadionban: már mind a négy körözött feladta magát

Késelés a Fradi-stadionban: már mind a négy körözött feladta magát

Kedd este a rendőrök 14 embert elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként hallgattak ki a november 4-i FTC-Debrecen meccs alatt történt lelátói balhéval kapcsolatban.

A meccs azért volt különös alkalom, mert két és fél év után ekkor szurkolt először a Groupama Arénában a Fradi-tábor, ebből lett a konfliktus is. Mint ismert, egy 40-50 fős társaság rátámadt arra a szurkolói vezetőre, aki nem utasította el a vénaszkenneres beengedést, és új tábort szervezett az elmúlt években. A Bonyha becenevű T. Dánielnél azonban kés is volt, a támadás során két embert súlyosan megsebesített.

A BRFK közlése szerint a rendőrség az elfogott 14 ember mellett további négy személy ellen elfogatóparancsot bocsátott ki. A gyanúsítottak közül a nyomozók hét személyt őrizetbe vettek és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az ideiglenes vezérszurkoló lehúzott nadrágban feküdt a földön, mentők vitték el.
Fotó: Zoom.hu / olvasói fotó

A rendőrség a 28 éves B. Tibort, a 29 évest Faragó Krisztiánt, a 30 éves D. Gergőt és a 23 éves P. Ferenc Zoltán keresi.

Két embert már korábban kihallgattak, és lakhelyelhagyási tilalom mellett meggyanúsították őket. Őket sebesítette meg késsel a feltételezés szerint Bonyha.

A rendőrség közlése szerint így összesen húsz ember került a látóterükbe a balhé kapcsán. A késsel szurkáló Bonyha nincs a gyanúsítottak között, kórházba került, az ügyészség szerint önvédelemből használta a kését.

Az FTC korábban azt közölte, rendőrség eddig 11 főt azonosított be, az ő szurkolói kártyájukat vissza is vonták, köztük 9 újonnan visszatérőét.

Frissítés: A Police.hu közleménye szerint újabb három férfi adta fel magát a késeléssel kapcsolatban. Gyanúsítotti kihallgatásuk még folyamatban van. A rendőrség azonban Faragó Krisztiánt továbbra is keresi.

Frissítés 2.: A Police.hu ismét közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a negyedik körözött személy, Faragó Krisztián is feladta magát a rendőrségen.