Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gáspár Győző háborúba menne a NAV-val

Gáspár Győző háborúba menne a NAV-val

Napok óta lázban tartja a magyar közéletet, hogy Gáspár Győző ingóságait adótartozásai miatt elárverezhetik.

https://zoom.hu/2017/11/14/a-nav-a-kanapet-is-kihuzza-gyozike-alol

A közel 40 millió forintos tartozása a showmant is megihlette, a kényszerárverezésről szóló hírek felröppenésekor verset is írt arról, hogy lefoglalták az autóját, ami elmondása szerint csak kölcsönben volt nála.

https://zoom.hu/2017/11/07/muveszet-gaspar-gyozo-verset-irt-a-nav-os-tartozasarol

Most a Tv2 Mokkájában fakadt ki, mert azt mondja, nem érti, hogy hirdetheti meg úgy az ingóságait a NAV árverezésre úgy, hogy még nem született meg az ügyében a Kúria ítélete. Gáspárék ugyanis rendkívüli jogorvoslatért a Kúriához fordultak, szerintük a tartozása nem annyi, és nem úgy van, mint ahogy azt a NAV kalkulálta. Illetve Gáspár Győző azzal védekezik, hogy a nála lévő ingóságok nem az ő tulajdonát képezik, csupán kölcsönbe, használatra, illetve szponzorációs célra vannak nála, például egy tízmilliós jacuzzi.

„Én az emberi részét szeretném elmondani, mint egy családapa. Hogy ülök otthon, főzöm a gyerekeknek a reggelit, és jön a NAV, és elviszi a csészémet, elviszi a mikrosütőmet, meg elveszi alólam a széket. Hogy mi van? Nem értem!” – mondta Gáspár Győző a Mokkában.

„Áprilisban beadtuk a Kúriának a felülvizsgálati kérelmet, ennek ellenére úgy döntöttek, hogy vigyük el a Győzőnek az alsógatyáját, a trikóját, a bútorát” – folytatta.

A műsorban megszólalt Gáspár ügyvédje is, aki elmondta, hogy lezárt ügyről van szó, így a NAV jogszerűen jár el, amikor úgy dönt, hogy árverésre bocsátja az ingóságokat, viszont szerinte nem szerencsés azelőtt meghozni ezt a döntést, hogy lezárulna a Kúria vizsgálata. A Kúria napokon belül dönthet Gáspár ügyében, ezért célszerű lett volna megvárni a döntést, ami egyébként szinte biztos, hogy megszületik még a december 7-én esedékes árverezés előtt. A jogorvoslatban hatályon kívül helyezést kértek, vagyis azt, hogy folytassák le újra Gáspár Győző vagyonosodási vizsgálatát, mert úgy gondolják, hogy nem mértek fel rendesen minden körülményt. Valószínűleg arról van szó, hogy pontosan kinek a tulajdonában állnak a Gáspár Győzőnél található ingóságok, illetve hogyan tett rájuk szert.

„Ha a Kúria úgy dönt, hogy nem vagyok bűnös, akkor olyan, de olyan szintű háborút fogok indítani, mert lelkileg tönkretették Gáspár Evelint, Gáspár Virágot, Gáspár Beát, Gáspár Győzőt, hogy még a jogerős ítélet nincs a kezünkben, de ők már vinni akarják” – mondta indulatosan Gáspár Győző.