Weinstein és Spacey is rehabra ment a szexuális zaklatások miatt

Weinstein és Spacey is rehabra ment a szexuális zaklatások miatt

Már több mint 80 nő vádolta meg Harvey Weinsteint szexuális zaklatással, és több mint egy tucat férfi vádolja ugyanezzel Kevin Spacey-t. A CBS News szerint mindkettőjüket ugyanabban az előkelő rehabilitációs intézményben kezelik Arizonában. A cikk azonban felteszi a magától adódó kérdést: a szexuális függőség bizonyított diagnózis, vagy csak ürügy, hogy az érintettek visszavonuljanak a nyilvánosság elől?

Alig több mint egy órára Phoenix-től található a 35 hektáros szexuális függőségkezelő központ, a Gentle Path at The Meadows. Itt az önkéntes, 45 napos kezelés 58 ezer dollárba, nagyjából 15,5 millió forintba kerül. A CBS News kérdésére Patrick Carnes, az intézet alapítója azt mondta, a szexuális függőség betegség, ami olyan, mint a drogfüggőség.

A lap megkérdezett egy orvost is: az intézet alapítójával szemben Dr. Damon Raskin addiktológus azt mondja, hogy nem létezik szexuális függőség, az Amerikai Pszichiátriai Szövetség sem ismeri el a szexuális függést mentális betegségként, így a fenti kezelés Weinsteinnel és Spacey-vel való összekötése csupán PR-tevékenység.

A rehabilitáció, amin Weinstein és Spacey is részt vesz meditációt, naplózást, csoportterápiát jelent. A részvevőket arra kérik, hogy kötelezzék el magukat legalább nyolchétnyi cölibátus mellett, figyeljék a szexuális fantáziáikat, és hozzanak létre megelőzési terveket. A rehabilitációt vezető intézmény azonban nem ad ki adatokat arról, hogy hány kezeltjük esetében ment végbe teljes gyógyulás.