Teljes sorcsere a Simicska-féle médiabirodalomban

Teljes sorcsere a Simicska-féle médiabirodalomban

Azonnali hatállyal távozik posztjáról a Magyar Nemzet főszerkesztője. D. Horváth Gábor helyét a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Schlecht Csaba veszi át – derül ki a HírTV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft közleményéből.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet frissen kinevezett új főszerkesztőjével a 24.hu készített villáminterjút, melyben ugyan nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy jobbikos lap lesz-e a Magyar Nemzet, sem arra, hogy az Orbán Viktorral szembeni ellenérzései megjelennek-e majd a munkájában. Magánvéleményként ugyanakkor elmondta:

„(…) sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.”

Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó, és az mno.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján pedig Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltotta.

MTI Fotó: Soós Lajos

A HírTV Zrt. igazgatósága egyidejűleg egy fő taggal bővült, ugyancsak Faragó Csaba személyében, aki a jövőben a HírTV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a HírTV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

Faragó Csaba az első Orbán-kormány idején az ÁPV Zrt-t vezette, a második alatt az MVM Zrt-t. Faragót Simicska Lajos köréhez sorolták, találgatások szerint szingapúri nagyköveti posztjáról is azért hívták vissza 2014 végén, mert Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos közt megromlott a viszony.

A Simicska Lajos érdekkörébe tartozó médiacégek az alábbiakkal indokolták a változásokat: “A személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, nézők és hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a HírTV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium az elkövetkező hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését.”