4,5 milliárd forintos csalás miatt razziáztak a Mall.hu-nál

4,5 milliárd forintos csalás miatt razziáztak a Mall.hu-nál

Több olvasónk is azt jelezte, hogy a Mall.hu internetes áruház Váci úti telephelyén razziáznak a rendőrök és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) ellenőrei. Információnk szerint a Lehel téri átvevőpont is zárva van. A Mall.hu honlapján egyelőre csak annyit írnak, hogy

„átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető”.

A Mall.hu mérlege szerint 2016-ban 10,4 milliárd forint volt a cég nettó árbevétele, ami több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől. Ám a cég tavaly is masszívan veszteséges volt, csakúgy mint a megelőző négy évben. A cég 2016-ban 1,6 milliárd forint veszteséggel zárt.

Kérdéseinkkel kerestük az ORFK és a NAV sajtóosztályát is, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a NAV válaszát, melyben azt írják, hogy „a NAV pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása.

A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás”.

Közben a Mall.hu is elküldte a hivatalos közleményét. Ebben ők is megerősítik, hogy egy munkavállalójuk miatt a NAV és az NNI is razziázott náluk.

„Mindenben együttműködünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák, a nyomozás sikere érdekében további információt jelenleg nem áll módunkban megosztani.

A hatósági intézkedés miatt vásárlóink megrendeléseit jelenleg nem tudjuk teljesíteni, de minden rendelkezésünkre álló jogi eszközt igénybe veszünk azért, hogy mielőbb visszaállítsuk a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsuk.

Az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kérünk és köszönjük vásárlóink türelmét. Amint újabb megosztható információval rendelkezünk, közvetlenül tájékoztatjuk érintett vevőinket”.