Guinness-rekorder macskák pusztulhattak el egy tűzvészben

Guinness-rekorder macskák pusztulhattak el egy tűzvészben

Will és Lauren Powers Detroit külvárosában található otthona vasárnap éjjel tűz martalékaivá vált, és ezzel együtt valószínűleg a pár világrekorder macskái is.

„A riasztó hangjára ébredtem, először próbáltam eloltani a tüzet, és megkeresni Cygnust, Arcturust, Syriust és a barátunk Yuki [nevű macskáját]. Nem találtam meg egyiküket sem, mielőtt teljesen ellepte a házat a füst. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindannyian elpusztultak. Ahogy kimenekültem a házból, sikerült kinyitnom néhány ajtót, úgyhogy ha valaki Farmington környékén találkozik a leírásoknak megfelelő állatokkal, kérjük, értesítsen minket” – írta a tűz után Will és Lauren Powers Instagramon.

https://www.instagram.com/p/Bbbz3mYgoB2/?hl=en&taken-by=starcats_detroit

A házuk teljesen leégett, mindenük odaveszett a tűzben, de azt mondják, nincs szükségük segítségre, kaptak szállást, a Vörös Kereszt is segít nekik, ezért azt kérték, hogy amennyiben valaki mégis segíteni szeretne, akkor azt adakozzon a Ferndale Cat Shelter macskamenhelynek.

A tűzben valószínűleg odaveszett macskák között volt ugyanis két Guinness-rekorder állat is. Cygnus birtokolta a leghosszabb farkú macska rekordját 44,66 cm-es farkával, míg testvére, Arcturus volt a világ legmagasabb macskája, 48,4 cm-es magasságával.

https://youtu.be/Uwl-zs1RdOc

A macskamenhelyt Powersék üzemeltetik, és a macskáikkal is azért neveztek a Guinness-rekordra, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a menhelyre.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet, a tűzoltóság szerint a szándékosság kizárható, de vizsgálni fogják az esetet. Mivel a ház nagyon rossz állapotban van, a tűzoltóknak először stabilizálniuk kell az épületet, hogy meg tudják kezdeni a tűz okának felderítését. A tűz oltását is vizsgálni fogják, a lángokat látó szomszédok arról számoltak be, hogy mintha a tűzoltóknak nem lett volna elég vizük az oltáshoz, lehet, hogy ezért nem sikerült időben megfékezni a lángokat.

(via Detroit Free Press)