Évekig rejtegette halott anyját a dunakiliti férfi

Évekig rejtegette halott anyját a dunakiliti férfi

Tavaly januárban találták meg a rendőrök egy dunakiliti családi házban annak az asszonynak a mumifikálódott holttestét, aki még 2014 januárja és márciusa között veszthette életét.

A vádirat szerint az asszony férje halála után depressziós lett, 2010 óta a fokozatosan romló egészségi állapota miatt gondozásra szorult, depressziójára pedig gyógyszereket írt fel neki az orvos, ám nem szedte azokat. Fia élettársának beköltözése után 2013-ban visszavonult szobájába, onnan alig járt ki. A férfi azonkívül, hogy ételt biztosított az asszonynak, semmit nem tett édesanyja állapotának javításáért, gyógyszereit nem íratta fel a fia, orvosi segítséget nem kért.

A nyomozás során a férfi úgy nyilatkozott: 2014 januárja és márciusa között találta meg édesanyja holttestét szobájában, megnézte az asszony pulzusát és megállapította, hogy meghalt. Mivel a házat jelzálog terhelte, a férfi arra gondolt, hogy amennyiben a bank ezt megtudja, elviszik a házat. Ezért az asszony halála után bezárta a szobát, s több héttel később a holttestet elrejtette a pincében.

Az asszony testvérei és gyermekei tanúként azt vallották, az idős asszony teljesen elzárkózott a külvilágtól, nem volt kíváncsi látogatóira, így azok nem keresték. Fiától néha érdeklődtek hogyléte felől, aki azt mondta, édesanyja megvan.

A per jövő februárban folytatódik a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon.

(Kisalföld.hu)