Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Eddig 20 millió forint támogatást kapott a Trumpnak bemutató bringás

Eddig 20 millió forint támogatást kapott a Trumpnak bemutató bringás

Juli Briskman október 28-án biciklizés közben találkozott Donald Trump konvojával, amikor az elnök éppen elhagyta az virginiai Trump National Golf Course golfpályát. Briskman nem teketóriázott, a biciklijén gurulva mutatott be az elnöki konvojnak, egy gyorsan kapcsoló fotós pedig megörökítette az eseményt.

A kép nagyon gyorsan bejárta az internetet, tényleg jól sikerült darab, nem véletlenül lett iszonyú népszerű. Viszonylag hamar kiderült az is, hogy ki volt az a bátor nő, aki bemutatott a mellette elhaladó elnöknek.

A 50 éves marketinges Briskman pechére a cég, ahol dolgozik, az Akima szerződésben áll a kormánnyal, ezért a nőt a kép megjelenése után három nappal kirúgták a munkahelyéről.

Ezután nem sokkal indult el egy Go Fund Meg közösségi finanszírozási kampány, ami azt tűzte ki célul, hogy a munkanélkülivé vált nőnek ősszegyűjtsön 100 ezer dollárt. Még bő egy hét hátra van a kampányból, de már most összejött 76 ezer dollár (kb. 20 millió forint).

Eddig több mint 3200 ember támogatta a nőt. A kampány teljes bevétele őt illeti majd meg. A nő komoly pénzügyi problémákkal nézett szembe a kirúgása után, erről írt a Go Fund Me kampányt elindító Rob Mellónak is, nem tudta, hogy a megtakarításai elegek lesznek-e a hitelei visszafizetésére, hogy kap-e még valaha munkát a környéken, vagy költöznie kell, és ehhez hasonlók.

„A nagylelkű felajánlásaitok nagy terhet vettek le a vállamról” – írta kedden Briskman egy köszönőlevélben, miután a kampány elérte a kitűzött cél 75 százalékát.

(via Yahoo News)