Annyira szemét az új Star Wars-játék, hogy a készítők halálos fenyegetéseket is kaptak miatta

Annyira szemét az új Star Wars-játék, hogy a készítők halálos fenyegetéseket is kaptak miatta

November 17-én jelenik meg hivatalosan a Star Wars Battlefront 2 nevű videojáték, ami már a megjelenése előtt kisebb botrányt kavart.

A játékot tesztelő szaksajtó, valamint a játékot a megjelenése előtt kipróbáló rajongók arra panaszkodtak, hogy a fejlesztőcég, az Electronic Arts (EA) bevezetett egy játékon belüli pontgyűjtő rendszert. Ennek az a lényege, hogy a pontokat gyűjtögetve lehet újabb és újabb népszerű karaktereket megnyitni a játékban, hogy utána azokat irányítva játsszon a játékos. A probléma az, hogy rengeteg időt kell játszani a játékkal ahhoz, hogy összegyűljön elég pont az olyan népszerű figurák megnyitásához, mint Luke Skywalker vagy éppen Darth Vader.

„Komolyan, azért fizettem 80 dollárt (kb. 21 ezer forint), hogy ne tudjak Darth Vaderrel játszani?” – tette fel a kérdést a játék hivatalos Reddit-fórumában egy játékos, aztán elindult a lavina.

Kiderült, hogy nagyjából 40 órát kell játszani ahhoz, hogy egy darab népszerű karaktert meg lehessen nyitni a játékban. Egy játékkritikus kiszámolta, hogy nagyjából másfél évig kell napi nyolc órában játszani a játékkal ahhoz, hogy valaki hozzá tudjon férni az összes megvásárolható karakterhez.

https://twitter.com/SidAlpha/status/930178870715719680

Ha valaki nem akar ennyit játszani, akkor természetesen vásárolhat valódi pénzért gyűjtögethető pontokat, ezen voltak csak igazán kiakadva a játékosok, hogy hiába csengetnek ki nagyjából húszezer forintot egy játékért, még utána további összegek befizetésére van szükség, ha teljes egészében szeretnék élvezni a játékot.

A BBC azt írja, a játék egyik fejlesztője arról számolt be, hogy csak ő hét halálos fenyegetést kapott, valamint 1600 egyéb, a személyeskedő támadás érte.

Az EA még a játék megjelenése előtt gyorsan módosított a pontgyűjtő-rendszeren. Az ötletet nem vetették el, a Redditen megszólalt az EA képviselője, aki elmondta, a megnyitható karakterekkel akarják honorálni a kitartó játékosokat, valamint motiválni mindenkit, hogy játsszon a játékkal, mert jutalmakat lehet érte kapni.

Viszont úgy döntöttek, hogy 75 százalékkal csökkentik az egyes karakterek megnyitásához szükséges pontok számát.