Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ónodi szerint a hospice ház rosszul gazdálkodhatott

Ónodi szerint a hospice ház rosszul gazdálkodhatott

A szakma nagy része fel van háborodva azon, hogy valaki volt annyira erős, hogy külön kért és kapott pluszfinanszírozást a hospice-ellátásra, miközben Magyarországon 600-nál több ágyon folyik ilyen típusú ellátás, és mindenki ugyanazt a tevékenységet végezve, ugyanazt az ellátást nyújtva, ugyanannyi finanszírozást kap – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Mint beszámoltunk róla: nemrég kiderült, hogy a bezárás határán volt az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice háza, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet. A botrány miatt végül Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere utasítást adott Ónodi-Szűcsnek, hogy biztosítsa a működéséhez szükséges forrást.

Ónodi-Szűcs szerint a Magyar Hospice Alapítvány (MHA) gazdálkodásával lehet gond, mert a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött szerződés alapján mindenki ugyanazt a normatív támogatást kapja, és van, akinek ez elég, míg másnak nem. Szerinte

„ha tetszik, ha nem”, ki kell jönni abból a forrásból, ami adott az ellátók számára. Van, akinek ez sikerül, másnak nem.