Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már 330 halott és 4500 sérült az Irak és Irán határán történt földrengésben

Már 330 halott és 4500 sérült az Irak és Irán határán történt földrengésben

A legfrissebb adatok szerint legkevesebb 330-an haltak meg az Irán és Irak határvidékét sújtó vasárnapi földrengésben – jelentették hétfő reggel hírügynökségek.

Az iráni állami tévé legfrissebb adatai szerint a halálos áldozatokon túl több mint 4500-an megsérültek a Halabdzsa iraki várostól 31 kilométerre éjszaka bekövetkezett 7,3-es erejű földmozgásban, amelyet egész Irakban és még Izraelben is lehetett érezni. A rengés középpontja 23 kilométerrel a földfelszín alatt volt, ami kis mélységnek számít, és az ilyen rengés nagyobb kárt szokott okozni.

A természeti katasztrófa az eddigi információk szerint leginkább Irán észak-nyugati részét, Kermánsáh tartományt sújtotta, ott követelte az összes iráni áldozatot.

Az első jelentések még csak néhány áldozatról szóltak, ám az idő előrehaladtával a hatóságok folyamatosan egyre többre tették az elhunytak és a sérültek számát.

(MTI)