Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Először nyerhet Oscart leszbikus film

Először nyerhet Oscart leszbikus film

A tippek alapján jó esély van rá, hogy leszbikusokról szóló horrorfilm nyerje meg a legjobb külföldi filmnek járó Oscart 2018-ban. A héten megjelenő Thelma című film egy fiatal lányról szól, aki Oslóba menekül az őt mindentől védő szüleitől, de miközben egyre egyértelműbb számára, hogy a saját neméhez vonzódik, fenn kell tartania a konzervatív keresztény lány imidzsét otthon. Ez a történet még annyira nem is lenne izgalmas, de a lány nemiségének felfedezésével különleges képességekre is szert tesz. Az eddigi kritikák nagyon jók, és külön kiemelik, hogy Joachim Trier szuperhőse végre nem a klasszikus fehér heteroszexuális férfi dobozból került elő.

https://www.youtube.com/watch?v=vgQMHG9SGlU

Homoszexuális férfiakról készült filmek már többször is kaptak Oscart, de a nők eddig kimaradtak a szórásból: az Adéle élete és a Carol is kaptak jelöléseket, de végül más filmeknek adták oda a szobrot.

Természetesen mi nem ennek szurkolunk mégsem, ugyanis ha a norvég film nyeri a kategóriát, az azt jelenti, hogy nem Enyedi Ildikó Testről és lélekrőlje fut be.

(via Pink News)