Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Éheztek és disznókkal éltek együtt gyerekek egy Baranya megyei faluban

Éheztek és disznókkal éltek együtt gyerekek egy Baranya megyei faluban

A szomszédokhoz jártak át enni, de a tisztálkodást is elhanyagolták azok a szülők, akiket kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és többrendbeli szemérem elleni erőszak bűntettében első fokon már elítélték.

Az ügyet másodfokon a Pécsi Ítélőtábla kedden zárt ajtók mögött kezdi tárgyalni. Az eljárás alatt ugyanis olyan megrázó részletek derülhetnek ki, ami súlyosan sértené a gyerekek jogait. Hornokné dr. Décsei Katalin, a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára a Zoom.hu kérdésére azt mondta, hogy a szülők összesen hat gyereket neveltek, akik a bántalmazás alatt 4 és 12 év közöttiek voltak és nagyjából egy évig, 2013-ban kellett elviselniük az iszonyatos körülményeket egy Baranyai megyei faluban.

A vádirat szerint ugyanis a 40 éves férfi és 34 éves párja a legalapvetőbb feladataikat sem látták el és rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték gyermekeiket iskolába, óvodába.

A testvérek egy koszos szobában, nyulakkal és disznókkal éltek együtt, és előfordult, hogy az állatok az ágyukban aludtak. Sokszor enni sem kaptak, az éhes gyerekeket pedig arra biztatták a szülők, hogy alkohollal és dohányzással csillapítsák éhségüket.

A vádirat szerint a viszonyok odáig fajultak, hogy „a szülők – részben erőszakkal – a saját gyermekeik sérelmére súlyosan szeméremsértő cselekményeket is elkövettek”.

A bíróság az apát első fokon 15, az anyát pedig 13 év fegyházbüntetésre ítélte. A Pécsi Ítélőtábla holnap várhatóan jogerősen is döntést hoz.

(Borítóképünk illusztráció)