Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Soros-terv legújabb pontja: ne legyen adócsökkentés!

A Soros-terv legújabb pontja: ne legyen adócsökkentés!

Több mint 400 amerikai milliomos és milliárdos (köztük Soros György és Steven Rockefeller) írta alá azt a nyílt levelet, amiben azt kérik az amerikai törvényhozástól, ne csökkentse a leggazdagabbak adóját. A levél első sorában szó szerint azt kérik a Kongresszus tagjaitól:

“Ne vágjanak az adónkból!”

A levél szerint (itt olvasható angolul) a republikánusok által szorgalmazott adóreform aránytalanul kedvezne a vagyonos személyeknek, a tervezet több pontjából az következik, hogy a gazdagok alacsonyabb kulccsal adózhatnának, mint sok középosztálybeli család, illetve hatalmas vagyonokat hagyhatnának örököseikre adómentesen.

Az aláírók szerint

a tervezet így tovább növelné az Egyesült Államokban tapasztalható vagyoni egyenlőtlenségeket, ráadásul hatalmas kiesést jelentene a központi költségvetésnek,

ami az állami funkciók (például az oktatás és az egészségügyi szolgáltatások) színvonalának további csökkenéséhez vezetne. “Úgy gondoljuk, a több jó állás és az erős gazdaság megteremtésének kulcsa nem az, hogy adókedvezményeket adunk nekünk, akiknek sok van, hanem az amerikai emberekbe kell befektetni.”

Az aláírók ráadásul nem egyszerűen azt kérik a törvényhozóktól, hogy ne csökkentsék az adójukat, a levél végén kimondottan adóemelést kérnek magukra:

“azt kérjük a Kongresszustól, emelje meg az adónkat,

hogy [az állam] így tegyen szert a létfontosságú szolgáltatásokba történő befektetésekhez szükséges többletbevételekre.”