Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lerombolják a texasi mészárlás helyszínét

Lerombolják a texasi mészárlás helyszínét

Nem állítják helyre, hanem lebontják azt a templomot a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol egy ámokfutó lövöldözött – írja az MTI. A baptista gyülekezet tiszteletese, Frank Pomeroy tudatta:

“túl sokan vannak, akik nem akarnak már ebben a templomban imádkozni”.

A múlt vasárnap lövöldöző ámokfutó 26 embert lőtt agyon. A halálos áldozatok között volt a tiszteletes 14 éves lánya is. A Zoom.hu is beszámolt róla, hogy a támadóval együtt 27 halottja volt az incidensnek. Az elkövető Devin Kelly, 26 éves egykori katona volt, aki poszttraumatikus stresszben szenvedett. A merénylet után öngyilkos lett.

Fotó: MTI/AP/Laura Skelding

Az Egyesült Államokban előfordult már, hogy a tömegmészárlás után lebontották a tragédia színhelyét. Így történt ez a connecticuti Newton városában, ahol a Sandy Hook általános iskolában 2012 decemberében egy fegyveres 20 kisdiákot lőtt le, vagy a pennsylvaniai Lancasterben, ahol 2006-ban egy amis iskolában a támadó túszokat ejtett, és öt kislányt meg is ölt. Mindkét helyen lebontották az iskolaépületet.

Fotó: MTI/EPA/R. Tomas Gonzalez

A Zoom.hu írról is írt, hogy bár beteg ötlet, de sokan akarnak híres merénylők lenni. Orlando, Las Vegas és Sutherland Springs, Texas – az Egyesült Államok történetének öt legtöbb áldozatot követelő lövöldözése közül három az elmúlt 16 hónapban történt.

https://zoom.hu/2017/11/08/beteg-otlet-de-sokan-akarnak-hires-merenylok-lenni