Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tizenegy szurkolót azonosítottak a Fradi balhé után

Tizenegy szurkolót azonosítottak a Fradi balhé után

A Fradi klubvezetése az utóbbi évek nyugalma után nem számított balhéra – ezt mondta az FTC operatív igazgatója egy pénteki sajtótájékoztatón, amit azért tartottak, hogy tisztázzák a múlt szombati Ferencváros-Debrecen találkozón történteket. Nyíri Zoltán hozzátette, a pirotechnikai eszközök használatát részben engedélyezték. A klubvezetés egyeztetett a szurkolókkal, miszerint a rivális csoportok nem bánthatják egymást. Megegyezés volt a Bonyha névre hallgató szurkolóval is, hogy a visszatérő csoportok tagjainak a haja szála sem görbülhet meg, ezért érte őket váratlanul az, ami történt.

Nyíri szerint vizsgálják a biztonsági szolgálat felelősségét, a fő problémát abban látják, hogy az úgynevezett kríziskelező egység távol helyezkedett el a B-középtől, körülbelül 1 percre volt szüksége, hogy a tett helyszínére érjen. Ezért nem tudtak azonnal közbelépni.

Az operatív igazgató azt állítja,

Bonyha többféleképpen bevihette a kést, Nyíri mutatott egy bankkártyából átalakítható szúróeszközt, amit könnyen be lehetett vinni a stadionba.

Bonyha eredetileg a beengedő kapuknál akart bejutni, de ott nem járt sikerrel, ezért próbálkozott az úgynevezett problémakapun, ahol, mivel volt jegye és szurkolói kártyája, beengedték.

Fotó: Digi Sport

A rendőrség eddig 11 főt azonosított be, az ő szurkolói kártyájukat vissza is vonták, köztük 9 újonnan visszatérőét. Nyíri Zoltán arra a kérdés, hogy miért nem figyelték külön Bonyhát azt mondta, „nem állíthatunk minden ember mellé egy biztonsági őrt”.

Az azonosítást nehezíti, hogy voltak, akik átöltöztek, nem is egyszer. Többen a barátnőjükkel hozatták be a csereruhát. Nyíri szerint ebből is látszik, hogy előre megtervezett akció volt, amire a Fradi biztonsági szolgálata nem volt felkészülve.

Az operatív igazgató hangsúlyozta, nem növelik a biztonsági személyzet létszámát, átcsoportosítással oldják meg a problémákat.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint ismert, a Ferencváros ultrái a múlt szombaton három és fél után először szurkoltak a helyszínen a csapatuknak, mégsem ettől lett igazán izgalmas a meccs. A szünetben ugyanis a B-közép lelátója alatt komoly balhé tört ki: előbb összeszólalkoztak szurkolók, majd késelés, sőt, lincselés is történt. Egy ember könnyebben, ketten súlyosan megsérültek.

A Zoom.hu információi szerint a Kubatov Gáborhoz hű, szkennelni is hajlandó előző vezérszurkoló vitt be magával valahogy két kést, két embert sebesített meg velük, mielőtt leütötték. Az egyiküket lábon szúrta. A hírek szerint a Halhatatlanok nevű csoport vezérét ezután nem csak megverték, de alsónadrágra is vetkőztették közben, ő is kórházba került.

Ezt a videót az Index egyik olvasója küldte a lapnak: