Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mikonya György: „Rájöttem, hogy még az apró gesztusokra is vigyázni kell”

Mikonya György: „Rájöttem, hogy még az apró gesztusokra is vigyázni kell”

„Az ügy ráébresztett, hogy vezetőként különösen vigyáznom kell mindenre, még az apró gesztusokra is, mert minden elsülhet fordítva” – mondta az RTL Klub Híradójának Mikonya György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának napokban elbocsátott dékánja.

Az oktatót azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklatta egyik beosztottját.

Az RTL Klubnak Mikonya csak szűkszavúan nyilatkozott, mert „így is eléggé zaklatott a hangulat a karon”, és szeretné megvédeni az egyetemet.

A menesztett dékán csütörtökön a Magyar Nemzetnek is nyilatkozott, akkor azt mondta: egy személlyel szemben követett el sérelmet, és tőle már nagyon régen bocsánatot kért. Arról is beszélt a lapnak, hogy a vizsgálat során rendesen leírta, hogy mi történt, de „ami mögötte beindult, ez a lincshangulat, ezt szenvedem. Látom, hogy mindenféle dolgok előkerülnek, de ezekhez nincs semmi közöm” – mondta.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának egyik professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta több kollégáját és hallgatóját. Az ELTE szerdán közleményben ismerte el, hogy a központi etikai bizottság eljárást folytatott egy vezető státusú oktatóval szemben és meg is nevezte Mikonya Györgyöt.