Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kovács Zoltán szerint Verhofstadt „megbízható Soros-szövetséges”

Kovács Zoltán szerint Verhofstadt „megbízható Soros-szövetséges”

A magyar kormányszóvivő angol nyelvű nyílt levelében válaszolt Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének korábbi Twitter-üzenetére és Facebook-bejegyzésére, melyekben a nemzeti konzultációt bírálta.

Kovács Zoltán kifejtette, Soros György tervét saját maga írta – utalva egy 2015-ös cikkre -, és ezt az EU több fóruma is terjeszti. Szerinte ebből fakad, hogy a terv valós, ezért nem lehet „színtiszta hazugságnak nevezni”. A Verhofstadt által használt„legsötétebb korszak” kifejezés ellen pedig azzal érvelt, hogy a zsidó közösség több tagja, sőt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is kijelentette, nem antiszemitizmus Soros betelepítési elképzeléseinek kritikája.

A magyar kormányszóvivő szerint Guy Verhofstadt „problémája” az lehet, hogy a neve gyakran tűnik fel a Soros-hálózat környékén.

Ismert, a liberális politikus korábbi Twitter-üzenetében azt pedzegette, hogy beidézteti a magyar nagykövetet az Európai Parlament elnökével, Antonio Tajanival – később kiderült, hogy egy telefonhívásról lesz szó. A Facebookon pedig olyan kijelentéseket tett, hogy a kérdéssorban megjelenő Soros-féle tömeges betelepítés „színtiszta hazugság”. „Az állampolgárok egy állítólagos külső veszély elleni mozgósítása hónapokkal a parlamenti választások előtt, és Soros urat személyesen támadni gusztustalan. Európa történetének legsötétebb korszakára emlékeztet” – írta Verhofstadt.

 

https://twitter.com/GuyVerhofstadt/status/927938383539851264