Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Verhofstadt twitteren kelt ki a nemzeti konzultáció miatt

Verhofstadt twitteren kelt ki a nemzeti konzultáció miatt

Kiakasztotta Brüsszelt a magyar kormány legújabb, sorosozós nemzeti konzultációja – legalábbis erről osztott meg délután belső infókat Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő.

Most az körvonalazódott, hogyan juthatott az elnöki értekezlet elé a konzultáció, Guy Verhofstadt Twitterén jöttek szembe a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs ívek. Ebben felháborítónak nevezte a konzultációt, és azt írta: Orbán Viktor félelmet akar kelteni, hogy megerősítse “zsarnoki uralmát”.

 

A Facebookon Ujhelyi már jelezte, hogy Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető vetette fel Ujhelyi szerint a témát az értekezleten, és a vitában“a botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat.”

A szocialista politikus szerint az ügynek lesz folytatása, mert állítólag az a döntés született, hogy “példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben.” – írta Ujhelyi.

Az MTI az uniós képviselőtestület illetékes szóvivőjére hivatkozva azt írta, az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről. Arról is beszámolt z MTI, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nincs szó a magyar nagykövet bekéretéséről.