Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Kutyapárt is beszáll a belvárosi választási adok-kapokba

A Kutyapárt is beszáll a belvárosi választási adok-kapokba

A MKKP a “legrosszabb jelöltet”, Horváth Andrást indítja a belvárosi választókerületben. A budapesti 1. választókerületben egyre nagyobb a tolongás az ellenzéki oldalon.

https://www.facebook.com/justanotherwordpresspage/posts/10155893071163293

Horváth hozza a Kutyapárttól elvárható formát, és megígérte, hogy az V. kerület nem fogja elveszíteni a választásokat. (A belvárosi választókerület 2014 óta egyébként nemcsak az V. kerületet, hanem az I. és a VIII. kerület egy részét is magába foglalja.)

De hangzatos kampányvideójában az is elhangzik, hogy nemcsak a politikusokat cseréli le, hanem a választókat is, továbbá kötelezővé teszi a halálbüntetést. Szerinte nem a kórház kevés, hanem a beteg sok, ezért megszünteti a betegségeket. De a legfontosabb, hogy az V. kerület saját zsebből, illegálban megrendezi 2018-ban az olimpiát.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=EaXjWKOVSjs

Az MKKP egyébként azt fűzte a kampányvideóhoz, hogy találtak a széndarabnál is rosszabb jelöltet az ötödik kerületbe. “Hókuszpókusz-csoportos kutatással kimutattuk, hogy még egy széndarab is több szavazatot kapna nála. Szerencsére a széndarab hajlandó hátralépni és átadni a terepet Andrásnak akinek ezúton is kívánunk minél kevesebb szavazatot!” – szánták kedvcsinálónak.

Az MKKP szerint Horváth Andrást civilben agysebész és nőgyógyász, valójában, ahogy a videóban nyújtott jó alakítása is mutatja, több színházi társulatban is felbukkan.

A Kutyapárt is úgy kommentálta, hogy Juhász Péter ellen indítják Horváth Andást. Valóban, újra itt indul az Együtt elnöke, sőt, nemrég kiderült, aa Momentum elnöke, Fekete-Győr András is itt indul.

Juhász Péter szerint vicc, hogy pont itt indul a különutas, szövetkezni senkivel sem hajlandó Momentum arca. Ráadásul a Juhásszal szembeni indulást sokan úgy vették, az olimpiai népszavazással berobbant párt igazából a Fideszt támogatja ezzel a lépéssel. Fekete-Győr szerint nem erről van szó, ő másfél évtizede a Belvárosban él, és ott tanul.

Azt nem tudni, a Fidesz kit indít ebben a választókerületben, de Rogán Antalt biztosan nem. Juhász egy keddi videójában nekirontott a belvárosi alpolgármesternek, Böröcz László Fidelitas-alelnöknek, akit úgy mutatott be, mint a Fidesz 2018-as jelöltjét. Azt mondta, Böröcz elbújik a nyilvánosság elől, és nem vállalja, hogy ő lesz Rogán Antal utódja a választókerületben.

https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/videos/1725742374164905/

„Böröcz a Fidelitas elnöke, aminek korábban alelnöke volt Rogán. Tőle tanulta a szakmát. Böröcz már most havi 2 millió forintba kerül a belvárosiaknak, de nem csak itt részesedik a Fidesz lopásaiból” – kommentált Juhász.

Az Együtt elnöke a videóban azt jelentette be, hogy hogy telefonos kampányt indít Böröcz ellen, akiről hivatalosan tényleg nem tudni, hogy indul-e.

De nem maradt el a Fidelitas-elnök frappáns válasza sem. Azt javasolja „az ismert kábítószer-lobbistának, hogy most lazuljon el egy picit”, mivel őt még senki sem kérte fel „a Juhász által hallucinált szerepvállalásra”.

A tolakodás és az odamondogatás egyáltalán nem meglepő a választókerületben, hiszen 2014-ben az ellenzéki jelöltek több szavazatot szereztek, mint a győztes Rogán Antal. A propagandaminiszter 45,2 százalékot kapott, az összefogás jelöltje, Kerék-Bárczy Szabolcs 32,5, az LMP-s Schiffer András 13,6 százalékot, a jobbikos Hegedűs Lórántné pedig 7,8-at szerzett. Tehát közös jelölttel akár az baloldali ellenzék is vihetné 2018-ban a választókerületet.