Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Végre leesett, hogy minek a dallamára írta Győzike a NAV-verset

Végre leesett, hogy minek a dallamára írta Győzike a NAV-verset

Egész nap próbálkoztunk, hogy prozódiailag mire lehetne ráhúzni Győzike Instagram-bejegyzésben prezentált versét, mert hát azért gyanakodtunk, hogy egy Balassi-féle eljárásról lehet szó, vagyis ad notam… És most szégyelljük magunkat.

https://zoom.hu/2017/11/07/muveszet-gaspar-gyozo-verset-irt-a-nav-os-tartozasarol

Mert aztán egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás, vagy mint Balassi lábába az ágyúgolyó, olyan váratlanul leesett, hogy miről is van szó. Mindenkinek van emléke az emberiség elleni egyik legnagyobb bűntettről, a Filmslágerek magyarul című zeneművészeti sorozatról. Ebben a vállalkozásban sikerült magyarítani az Io, Emmanuelle című olasz film egyik slágerét, amitől Gergely Róbert egycsapásra világhírű lett Magyarországon.

Győzike pedig most új szöveget írt hozzá, amihez innen is gratulálunk, énekeljék rá bátran, én már megtettem, aminek nem mindenki örült.

Győzike szövege:

„A szerelem dalával elindult a Bmw i8
Ledobva láncait
Távol otthonától kóborolt az i8
Elkísérte vágyait
Szerette őt a trópusi nap
Törtek a szívek egy Nav miatt
Boldog legyen vagy csak szabad
Hagyta hogy mások foglaljonak!”

És az eredeti magyarítás:

https://www.youtube.com/watch?v=kEOqgmDzkB8