Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fehér poros borítékok miatt kiürítették a skót parlamentet

Fehér poros borítékok miatt kiürítették a skót parlamentet

Három, ismeretlen eredetű, fehér port tartalmazó borítékot kaptak kedd délelőtt konzervatív párti, skót parlamenti képviselők, ezért úgy döntöttek, biztonsági okokból kiürítik az épületet, egészen pontosan a képviselőházat.

Jamie Halco Johnston, Liz Smith és Edward Mountain képviselők kaptak borítékot. A Jamie Halco Johnston irodájába küldött borítékot felbontották, ezután értesítették a rendőrséget és a tűzoltókat.

„Olyan incidens történt a parlamentben, ami miatt a képviselőházat ki kellett üríteni. A képviselőház épülete jelenleg zárva van. A parlamenti személyzet azon dolgozik, hogy kezelje a helyzetet. A rendőrség kiérkezett a helyszínre. A parlamenti incidenseket kezelő csapat munkába állt. Ez annak a folyamatnak a részét képezi, aminek a részleteit korábban fektettük le, készen állnak rá, hogy ilyen, folyamatban lévő helyzeteket kezeljenek” – mondta a parlament szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen porról van szó, de a 2001-es amerikai lépfenetámadások óta a világ bármely pontján vészhelyzetet vált ki, ha valahol ismeretlen fehér porral töltött borítékokat találnak.

(The Guardian)