Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Velez szerint Molnár Gyula romba döntötte az MSZP-t

Velez szerint Molnár Gyula romba döntötte az MSZP-t

“A pártelnöki ígéreteidhez képest nem mentünk előrébb, sőt az MSZP társadalmi megítélésében, a kutatások számaiban, valamint a párttagok és aktivistáink hangulatában is nagy zuhanás következett be. Építeni azóta sem építettél semmit, valódi politikai alternatívát nem nyújtottál és ugyanazt a rombolást folytattad, amelyet már a pártelnöki kampányban elkezdtél. Félreértés ne essék, nem voltál ebben egyedül, de ez nem kisebbíti a felelősséged” – olvasható abban a Hírt TV birtokába jutott levélben, amelyet Velez Árpád frakcióigazgató írt Molnár Gyula pártelnöknek.

Velez a stratégia hiányát és a párttársak motiválatlanságát is számon kérte Molnáron, aki szerinte meg akarja úszni a helyzetet: “Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta vagy a szándékosság. Több hónapja érzem rajtad és látom a döntéseidből, hogy csak meg akarod úszni, túl akarod élni ezt a helyzetet” – írta.

Levelében Botka László miniszterelnök-jelölti lemondására is kitért. Szerint Molnár nem kezelte a válságot: “Az ezután lejátszódó tragikus események, a magyarázkodással, csúsztatásokkal, hazudozással teli TV-szereplésekkel gyakorlatilag elkészült az az út, amely a párt végromlásához vezet. Nem ajánlottad fel a lemondásod. Katasztrofális, hogy a legyengített MSZP ilyen állapotban kényszerül szövetséget kötni, aminek eredményeképpen a vezetéseddel átjátszod a párt több nyerhető körzetét a DK-nak. Ez a te bűnöd. Miközben építettétek a DK-t, a saját pártunk romokban”

Botka László miniszterelnök-jelölti lemondásakor is hasonlókról írt, úgy fogalmazott: “szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele”.

Molnár Gyula megkeresésünkre nem kívánt reagálni, Velez Árpád pedig estére ígért visszajelzést.