Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tarlós István kirúgta Földi Lászlót

Tarlós István kirúgta Földi Lászlót

Nem csak eljárás indult Földi László ellen a migránsozásért, hanem Tarlós István ki is rúgta a főpolgármesteri főtanácsadót.

Földinek, a külföldi hírszerzést irányító Információs Hivatal volt műveleti igazgatójának az Echo TV-ben kifejtett véleménye után tiltotta meg Tarlós, hogy nyilatkozatot tegyen ilyen kérdésekben.

Földi László Földi időközben a tiltás ellenére, az Európát fenyegető illegális bevándorlásról beszélt a Magyar Időknek adott, hétfőn megjelent interjúban. Azt is elmondta, az interjú után nyilvánvalóan számolnia kell azzal, hogy a munkája befejeződik a fővárosi önkormányzatnál.

Erre válaszul lépett Tarlós, aki az alábbi közleményt adta ki:

„Földi Lászlót kiváló szakembernek tartom. A migráns problémát magam is igen súlyos kérdésnek tekintem, de nem erről van szó. Az „interjúban való felmondás” kifejezést nem tudom értelmezni. Földi László rossz időben használt egy rossz kifejezést. Ezért a munkáltatójától kapott egy jogszerű utasítást arról, hogy mely kérdésekben nem nyilatkozhat addig, amíg a Városházán dolgozik. Ezt nemcsak elfogadta, de ő maga is felajánlotta munkaidőn kívüli telefonhívása során.

Ezt a jogszerű utasítást Földi László 2017. november 6-án súlyosan megszegte a „Magyar Idők”-nek adott hosszú interjújával.

A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik.”

Földi László történetének előzményeiről itt olvashat bővebben.