Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ha ön nő, akkor jövő péntektől ingyen dolgozik

Ha ön nő, akkor jövő péntektől ingyen dolgozik

Ha Ön nő, Magyarországon él és dolgozik, van egy rossz hírünk: november 10-étől egészen az év végéig nem kap fizetést. Persze a kijelentést nem kell szó szerint venni, de ettől képletesen még igaz: egy európai uniós felmérés szerint ugyanis a magyar nők pontosan annyival keresnek kevesebbet a férfiaknál, mintha a tizenkettőből másfél hónapig nem kapnának pénzt a munkájukért.

A megdöbbentő adatokat az Eurostat uniós közvélemény-kutató adatai alapján az Expert Market publikálta. A kutatás szerint

a nők bérhelyzete Észtországban a legrosszabb,

itt a legnagyobb a különbség a férfiak és a nők fizetése között – még akkor is, ha ugyanabban a munkakörben dolgoznak. Az észt nők gyakorlatilag szeptember 23-a után már ingyen dolgoznak, ami azért is meglepő, mert más területen – például a digitális fejlődésben – az észtek sok már európai ország előtt járnak.

Vannak viszont olyan országok, melyekről azt gondolnánk, hogy kulturális hagyományai miatt sokkal rosszabbul keresnek a női munkatársak, ez azonban egyáltalán nincs így. Ilyen hely Olaszország, ahol a nők fizetése mindössze öt százalékkal marad alatta férfi kollégáiknál (persze az egyenlőség még itt is várat magára). Az olaszok mellett a luxemburgiak lehetnek még büszkék az esélyegyenlőségre, náluk szintén csak két hét az, amit a nők gyakorlatilag ingyen dolgoznak egy évben.

A nők a háztartási munkák miatt még mindig hátrányban vannak a munkaerőpiacon. Fotó: Fortepan/EBNER

Érdekes módon az európai átlaghoz képest a magyar munkaerőpiac még nem is teljesít rosszul: hazánkban a nők november 10-én kezdenek el ingyen dolgozni – hasonlóan Litvániához, Ciprushoz és az esélyegyenlőségben élen járó svédekhez. Ez már csak azért is meglepő, mert egy korábbi kutatásból – melyről lapunk is beszámolt – az derült ki, hogy a magyar nőknél csak az görögök helyzete rosszabb a kontinensen.

Gyerek van, önbizalom nincs

De miként lehetséges az, hogy míg minden másban rosszul teljesítünk az esélyegyenlőség terén, a nők és férfiak fizetése közötti különbség egyáltalán nem is olyan magas? A megoldás egyszerű: ez a jelenség általában olyan országokra jellemző, ahol eleve alacsonyabbak a bérek, így a köztük lévő különbség sem olyan magas.

Az viszont, hogy a férfiak bérezése az egész világon magasabb, mint a nőké, három jól behatárolható okra vezethető vissza. Olivia Mitchell, a Pennsylvania-i Egyetem kutatója szerint ezek a következők:

  • az anyaság
  • a nők érdekérvényesítésének a hiánya
  • és a munkáltatók előítéletei.

Az első pont nem is meglepő, hiszen számos kutatás bebizonyította már, hogy ha egy nő gyermeket vállal, akkor nemcsak nehezebb visszatérnie a munka világába, de a főnökei is megbízhatatlannak könyvelik el. Az viszont így is megdöbbentő, hogy az édesanyák fizetése gyermekenként hét százalékkal csökken férfi, vagy gyermektelen munkatársaikhoz képest.

Hiába ugyanazok a képességeik, a nők így is kevesebbet keresnek. Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Olivia Mitchell arra is rámutatott, hogy a nők a bértárgyalásokon rendszerint alulmaradnak a férfiakkal szemben, ami sokszor arra vezethető vissza, hogy nem mernek kiállni magukért. Ez azonban nemcsak az önbizalomhiányra vezethető vissza, hanem arra is, hogy ha egy nő fizetésemelést kér, sokszor lekezelően bánnak vele.

Márpedig ennek kézzelfogható következményei vannak: az Egyesült Államokban ugyanis a nők 60 éves korukra

félmillió dollártól esnek el, csak azért, mert nem mertek fizetésemelést kérni.

A fizetéskülönbségek esetében nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a munkaadók sokszor előítéletesek a nőkkel szemben, és ezeket nem könnyű legyőzni. Sokan úgy gondolják, hogy egy nő kevesebbre képes, még akkor is, ha ennek pont az ellenkezőjét bizonyítja be. A Pennsylvania-i Egyetemen ugyanis azt is kimutatták, hogy ha egy nő ugyanolyan képesítésekkel rendelkezik, mint egy férfi, sőt ugyanannyit dolgozik, a legtöbb esetben akkor is kevesebbet keres.

Már csak 217 év

Hasonló következtetésre jutott a Harvard Egyetemen publikált tanulmányában Claudia Goldin közgazdász is, aki szerint a vállalatok általában azokat a dolgozókat jutalmazzák, akik mindig rendelkezésre állnak, és képesek is sokat dolgozni. Ezek viszont az esetek többségében férfiak, hiszen a családokban a nők vállalják a munkák oroszlánrészét, ha viszont például beteg a gyermekük, akkor nem tudnak bent maradni túlórázni.

Valószínű az is, hogy a helyzet még egy jó ideig nem fog változni. A Világgazdasági Fórum most kiadott jelentése szerint, ugyanis ha a társadalmi fejlődés a jelenlegi ütemben halad, akkor a nőknek még egészen pontosan 217 évet kell várniuk arra, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak.

Ráadásul a helyzet egyre csak romlik: néhány éve még csak 170 év volt a lemaradás, de az elmúlt egy évben 47 évet romlott a helyzet.