Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egybeolvadnak a Matolcsy Ádám körüli New Wave cégek

Egybeolvadnak a Matolcsy Ádám körüli New Wave cégek

Immár minden egy helyre kerül az Origót és a Vs.hu-t illetően. Cégbíróságra ugyanis egy olyan tervezet került be a közelmúltban, amely szerint a New Wave Production Kft. és a New Wave Media Group Zrt. beolvad a New Wave Media Kft.-be. A New Wave Production a Vs.hu kiadójaként volt ismert, míg a New Wave Media Group az Origo mögött állt. Kettőjüket átvevő vállalkozás csoporton belüli eddigi feladatairól pedig teljes neve beszél: New Wave Media Hirdetésszervező és Reklámértékesítő Szolgáltató Kft.

Az összeolvadás után az átvevő vállalkozást átkeresztelik.

New Wave Média Group Kommunikáció és Szolgáltató Kft. néven működik majd tovább. Fő tevékenységeként a napilapkiadást jelölték meg, míg vezető tisztségviselője a papírok szerint Matolcsy Ádám.

A létrejövő társaság alapító okiratát szeptember 30-val fogadták el.

Mint augusztus végén beszámoltunk róla, az akkor frissen iktatott cégbírósági adatok szerint a New Wave Media Group Zrt.-nél (New Wave Zrt.) augusztus elején cégvezetőként már bejegyezték Matolcsy Ádámot. A jegybankelnök, Matolcsy György kisebbik fia június utolsó napjaiban jelentette be, hogy cége, a Magyar Stratégia Zrt. megvásárolta az Origo kormányközeli hírportált üzemeltető vállalkozást. Akkor a 31 éves Matolcsy Ádám a Magyar Időknek adott interjúban annyit mondott, hogy ez bizony egy élet munkájának eredménye:

“A vállalkozásaim által termelt jövedelemből tudtam megvásárolni. Pénzügyileg ez a vételár kifizetésével, de főként nagymértékű hitelek átvállalásából áll. A hitel átvállalásánál nemcsak a termék a fedezet, hanem eddigi életem munkája, az összes cégem, ingatlanaim, szóval minden.”

A cég akkori közleménye szerint Száraz István, a New Wave Media Group Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a médiacsoportban fennálló 100 százalékos tulajdonrészét értékesítette.

A közlés egyértelmű volt, ám ez a cégpapírokon sokáig nem látszott.

A New Wave Zrt. tulajdonló New Wave Média Kft.-ben például sokáig Száraz István volt az ügyvezető. A cég tulajdonosaként pedig a brnói székhelyű Bawaco Invest s.r.o. volt megnevezve.

Fiatal kora ellenére a New Wave Zrt.-nél pozícióba került Matolcsy Ádámnak számos cége akadt már. Még tiniként, 18 évesen alapított egy informatikai társaságot, amelynek veretes története nem lett, de elketyegett valahogy. Később saját márkás fodrászbútorok gyártásába kezdett, amit már a Glamorous Kft. nevű cég végzett. Utóbbi vállalkozása révén gyártulajdonossá vált Matolcsy Ádám, nem is akármilyené. A Glamorous Kft. 2015 végén megvette a nála mintegy hússzor nagyobb veszprémi Balaton Bútor Kft.-t a Fotextől. Az ügyletet Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás pénzintézete, a Növekedési Hitelbank által folyósított kölcsön segítette.