Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
18 órát várakoztak betegen a sürgősségi osztályon

A sürgősségin 18 órát vártak beteg édesapjával az ellátásra. Ezt állítja egy asszony, aki az RTL Híradónak azt mondta, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban sokan a földön fekve, fájdalommal küzdve vártak az orvosokra. Erről fotókat is készített.

A csatorna kereste a kórházat, hogy megtudják, küzdenek-e orvos- vagy nővérhiánnyal, de senkit sem értek el. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól viszont azt írták, a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteget látnak el. Ott pedig az orvosok és a szakdolgozók „mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalonú betegellátás biztosítása érdekében.”

Másnap azonban a híradó munkatársai visszamentek rejtett kamerával a kórházba, és bár jóval kevesebben voltak, így is találkoztak olyan betegekkel, akik 10-13 órás várakozási időről számoltak be.

A DK szerint ez a legtöbb kórházban mára általánossá vált, ezért béremelésre és fejlesztésekre van szükség. A Fidesz szóvivője azt mondja: pont ez történik: 700 milliárdot fordítanak az egészségügy megújítására.