Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felpofozták a DK fórumán a Fidelitas régiós vezetőjét

Felpofozták a DK fórumán a Fidelitas régiós vezetőjét

A Demokratikus Koalíció alelnöke és a párt európai uniós képviselője, Niedermüller Péter tartott fórumot Pécsen a Vasutas Művelődési Házban lakossági fórumot – írja a Pécsma.

A cikk szerint, a politikus épp azokról a DK számára prioritást élvező szociális problémákról beszélt, melyeket egy esetleges választási győzelem után orvosolni szeretnének, amikor két fiatal demonstráló a művelődési ház nagytermének hátsó sorából felállt, kitartottak egy molinót, melyen a következő szöveg volt olvasható: „Hazaáruló! Szégyelld magad!”.

Először csak felszólították őket, hogy menjenek ki a teremből, aztán két férfi odalépett és kitépte a kezükből a feliratot. Az egyikük egy nagy pofont is lekevert az egyik fiatalnak. A szenvedő fél, Beke Zoltán volt, a Fidelitas dél-dunántúli régiójának igazgatója.

A Pécsma szerint az idős úr mielőtt elment kijelentette, hogy

„rohadt mocskos tetvek, én nekem ne mondják, hogy hazaáruló vagyok, hát mit képzelnek ezek!”

Niedermüller úgy kommentálta az esetet, hogy ő megérti az urat, hogy dühös lett, „le lehet állni verekedni, de én nem szeretnék verekedni. Nem fogunk ötről a hatra jutni, ha egymásnak esünk.”

Beke azt mondta, hogy társával csak éltek a szabad véleménynyilvánítás jogával, mikor molinójukat kifeszítették. Azt is elmondta, hogy a DK hívei a régi időket idézően reagáltak a tüntetésünkre. Erőszakkal, retorzióval, pofonnal válaszoltak egy olyan szituációra, melynek során számukra nem elfogadható nézetekkel szembesültek – mondta.

A Fidelitas Pécs Facebook-oldalon már keményebb hangot ütöttek meg:

A “Demokratikus” Koalíció ismét bebizonyította, hogy a vér nem válik vízzé, dolgozik még a bolsi tempó!

Beke Zoltánnak nem ez volt az első hasonló akciója, a múlt heti városi közgyűlésen valóságos molinócsatát láthattunk, amikor az Együtt alelnökének a városvezetést lemondásra felszólító feliratára egy Komcsi Berkecz hazudsz-al kontrázott. Pár hónapja pedig egy Csőd feliratú lepedőt próbált eltakarni a közgyűlési teremben a saját testével.