Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Trump ostrommal tesztelteti határvédő falát

Donald Trump.
Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Pöröllyel, csákánnyal, lángvágóval esnek neki Donald Trump amerikai elnök mexikói nagy falának, de nem mexikóiak, hanem amerikai munkások, hogy kipróbálják mennyire ellenálló. Washingtonban csütörtökön jelentették be, hogy elkészültek a prototípus falrészek, és hogy azokat erőteljes “ostromnak” vetik alá. A faldarabok San Diegóban vannak, ott kezdte versenyépítésüket pontosan egy hónappal ezelőtt nyolc csapat. Mindegyik falszakasz kilenc méter magas és ugyanilyen hosszú.

Kalapácsos, csákányos, lángvágós “ostromuk” legalább egy hónapos lesz, de akár kettőig is eltarthat. A munkásoknak egyebek közt a következő kérdésekre kell majd választ adniuk: megmászható-e a fal, lehet-e alá járatot ásni, illetve megbontható-e vágószerszámokkal? A győztes falrész azután kétezer kilométer hosszúvá nőheti ki magát. Az Egyesült Államok és Mexikó 3143 kilométer hosszan határosak, de egy 1052 kilométeres szakaszon már van köztük kerítés. (MTI)