Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sárosdi Lilla: Elfogadom Marton bocsánatkérését

Sárosdi Lilla: Elfogadom Marton bocsánatkérését

Miután hosszú hallgatás után Marton László csütörtökön megszólalt az őt ért zaklatási vádakat illetően, a Zoom.hu megkereste Sárosdi Lillát, aki elmondta, óriási kő esett le a szívéről, több mint húsz év feszültsége oldódott fel benne. Nagyon jól esik neki a rendező gesztusa, és el is fogadja azt.

“Példaértékűnek és paradigmaváltónak tartom, hogy Marton kiállt és őszintén elismerte tettét és képes volt bocsánatot kérni.”

– nyilatkozta lapunknak Sárosdi Lilla, aki hozzátette, reméli, ez az eset más esetleges elkövetőket is arra sarkall, hogy őszintén szembenézzenek a múlttal.

Mint arról korábban beszámoltunk, Marton László csütörtökön küldte el közleményét az MTI-nek. Ebben azt írta:

“Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni. Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.”

Mint azt többször megírtuk: elsőként Sárosdi Lilla színművész írt arról, hogy mintegy két évtizedet zaklatás áldozata lett, amelynek elkövetőjeként később Marton Lászlót, a Vígszínház korábbi igazgatóját nevezete meg. Marton előbb perrel fenyegetett, majd előbb a vígszínházi főrendezői posztjáról mondott le, majd bejelentette, hogy nem ad további órákat a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt napokban a rendező mellett több közismert pályatársa is kiállt, ugyanakkor több korábbi áldozata is kilépett a nyilvánosság elé.