Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Karafiáth Orsolya piálásról szóló dallal reklámozza új könyvét

Karafiáth Orsolya piálásról szóló dallal reklámozza új könyvét

Nemrég jelent meg Karafiáth Orsolya új regénye, a Szirén, amihez viszonylag szokatlan reklám készült: egy videoklip. Az Adj inni! című dalt Petrik Andrea és a Santa Diver zenekar adja elő, de a klipben szerepel dr. Zacher Gábor toxikológus és Legát Tibor zenész is, aki egyébként a dalszöveget jegyzi.

Azért készült a klip, mert a könyvben van egy rész, amikor erre a dalra hivatkoznak, és csak később derült ki, hogy a dal ugyan létezik, de még sosem született belőle rendes stúdióverzió, és nem is kapott még klipet.

https://www.youtube.com/watch?v=xnmrlQjisDQ&feature=youtu.be

„Elsőként a szöveg született meg még a Kézi-Chopin együttes számára valamikor 1994 táján, de a zenekar előbb szűnt meg, mint hogy zene készült volna hozzá. Jó pár év eltelt, amikor újra előkerült; a kilencvenes évek végén, amikor Faltay Csaba barátommal terveztünk egy projektet létrehozni. Végül csak két dal született így, az egyik volt az Adj inni, amihez Csaba írt zenét. Ezt a számot rögzítettük is, de soha nem jelent meg. Ezután én teljesen felhagytam a zenei működéssel, de amikor 2007-ben Dénes József gitárossal, ismertebb nevén Döncivel zenekart Lidérc néven alapítottunk, az Adj inni Dönci hangszerelte új változata is a repertoárba került, a közönség ekkor hallhatta először; erről viszont nem készült stúdiófelvétel Dénes József 2008-ban bekövetkezett halála miatt. Legközelebb 2013-ban, újra egy tragikus apropóból került elő a dal: az Őz Zsolt halálát követő emlékesten játszottuk el – akkor úgy gondoltam, hogy utoljára…” – idézi a klip megjelenéséről szóló közlemény Legát Tibort.