Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Cserdi polgármestere továbbra is állítja, hogy leköpték és megrugdosták

Cserdi polgármestere továbbra is állítja, hogy leköpték és megrugdosták

A RomNet-nek sikerült végül elérni Cserdi polgármesterét, azok után, hogy csütörtökön robbant a hír, hogy leköpték és megrúgták egy nyilvános fórumon, illetve egy gyalogátkelőn megpróbálták elgázolni. Még pénteken az Index szellőztette meg, hogy lehetséges nem is úgy történt, ahogy a Bogdán Lászlóval forgató stáb az esetet leírta egy Facebook posztban. Azt állította az ominózus fórum, a Roma Parlament szervezője Horváth Aladár és a résztvevők is, hogy nem történt ilyen.

A polgármestert senkinek sem sikerült azóta elérni, most a RomNet-nek végre megszólalt. Továbbra is azt állítja, hogy inzultus érte őt. – Nem tudom tényekkel bizonyítani igazamat, de úgy érzem, nem is vagyok abban a helyzetben, hogy nekem bizonyítanom kellene bármit is” – mondta Bogdán László, és arra is kitért, egyetlen alkalommal sem nevezte meg, hogy milyen fórumon történt a vele megesett eset. „Soha nem állítottam, és nem mondtam a baráti társaságon túl, hogy mi történt velem”.

Bogdán arra is kitért, hogy azért nem állt az elmúlt napokban a nyilvánosság elé, mert nem akarta, hogy mindez táptalaj legyen a Jobbik, vagy a cigányellenes csoportok számára, és azért, ami vele történt, nem Horváth Aladárt hibáztatja. “Elmondtam néhány embernek, hogy mit éltem át, de ebből nem akartam se országos visszhangot, sem botrányt, mert azzal csak az egész magyarországi cigányságnak ártottam volna” – mondta a polgármester.

Azt is elmondta a két különböző időpontban és helyen történt esetet összemostak a sajtóban, így a fórumon történteket, és a zebrás esetet. Ugyanis az, hogy el akarták gázolni, az a fővárosi vitafórum után több mint egy héttel Pécsett történt, azt követően, hogy a Hír Tv Szabadfogás című műsorában bejelentette, befogadná néhány napra falujában azokat a menekült gyermekeket, akiket nem engedtek Őcsényben üdülni.