Prostitúció miatt feljelentették a Puncs.hu partnerkeresőt

Prostitúció miatt feljelentették a Puncs.hu partnerkeresőt

Prostitúció elősegítésével vádolja, ezért feljelentést tesz a Puncs.hu partnerkereső oldal miatt Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja. Az ellenzéki politikus a Facebookon jelentette be a lépést, emlékeztetve, hogy már korábban is bírálta “a Puncs.hu nem csak ízléstelen, de rendkívül káros és megítélésünk szerint törvénybe ütköző jelenségét”, pártja a nyáron törvénymódosító javaslatot is benyújtott a témában az Országgyűlésnek.

A politikus közölte, hogy feljelentését ismeretlen tettes ellen tette meg a Fővárosi Főügyészségen kerítés, valamint prostitúció elősegítése miatt. Felhívta a figyelmet, hogy a Puncs.hu portál társkereső oldalként fiatal lányoknak (sugar baby) lehetőséget kínál, hogy prostituálhassák magukat jómódú idősebb férfiaknak (sugar dady).

A politikus szerint a portál azzal követ el bűnt, hogy “összekötő felületet biztosít kuncsaft és prostituált között.”

Bírálta azt is, hogy a portál a prostitúciót társadalmilag elfogadhatónak állítja be. A Párbeszéd politikusa bejelentését egy meglepő részlettel is kiegészítette: a portált működtető cég – a cégháló felrajzolása alapján – tevékenységét vélhetően a Szécsényi Tervhez kapcsolódó uniós forrásokból fedezi.

Közpénz is van a cégben

A Puncs.hu-t üzemeltető cég, a 2015-ben bejegyzett, tízmilliós alaptőkével rendelkező Ntice Kft. egyik tulajdonosa a Dating Central Europe Zrt. Ez egy 2014-ben létrejött online társkereső startup, aminek tulajdonosa a Gran Kockázati Tőkealapon keresztül Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója – írta meg korábban az Index.hu.

A Gran tőkealap 2013-ban nyert el 4,3 milliárd forintnyi uniós forrást az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramból, ennek egy részét fektette a társkeresőbe. A Dating Central Europe 2015-ben 393 milliós nettó árbevétellel zárt, a tulajdonos pedig kivehetett 135 millió forint osztalékot. Ezáltal közvetve Hernádi Zsolt és állami források is hozzákapcsolhatók az érdekkapcsolatokra specializálódott oldalhoz.

A Puncs.hu jelenség hátteréről korábban a Zoom.hu is írt: a társkeresőbizniszben a „cukros bácsik”, vagy a „ cukros nénik” magukhoz édesgetik a fiatalabb partnereiket, de hogy azt milyen formában teszik az csak rajtuk múlik. Az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában évek óta terjed az egyetemisták körében az ilyen fajta pénzszerzési lehetőség, azonban Magyarországon csak most kezdőik el igazán.

https://zoom.hu/2017/07/29/a-tarskeresobiznisz-magyarorszagon-nem-csak-az-egyetemistakra-hajt