Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Közös koszorúzással ünnepel a baloldal október 23-án

Közös koszorúzással ünnepel a baloldal október 23-án

Az ünnep reggelén 9 órakor Nagy Imre Orsó utcai házánál szervez koszorúzást Kunhalmi Ágnes budapesti elnök, akinek meghívására több párt képviselője igent mondott – írja az Index.

A visszajelzések alapján ott lesz a koszorúzáson:

  • Gy. Németh Erzsébet – DK
  • Hajdu Nóra – Együtt
  • Szabó Tímea – Párbeszéd
  • Szabadai Viktor – Liberálisok
  • Székely Sándor – Szolidaritás
  • És a Bokros Lajos-féle Moma is képviselteti magát.

Az LMP-t és a Momentumot – miután ők már korábban a teljes önállóság mellett döntöttek – nem is kereste meg az MSZP.

Három visszamondta, így inkább senki

Mint arról a Zoom.hu is beszámolt, nemrég még úgy tűnt, hogy a Közös Ország Mozgalomba tömörült, az új választási rendszer koncepcióját is kidolgozó nyolc párt – a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd – közösen demonstrál a Kossuth téren október 23-án, pontosabban az LMP részvétele volt kérdéses, illetve az ő döntésüktől tette függővé szerepvállalását a Momentum is. Végül az LMP úgy döntött, nem vesz részt a tüntetésen, majd csatlakozott ehhez a Momentum és az Együtt is, így pedig Gulyásék szerint nem volt értelme, hogy csak öt párt álljon ki a színpadra, inkább úgy döntöttek: a színpadon csak civil aktivisták szerepelnek, beszélnek majd, de a pártok képviselőit és szimpatizánsait természetesen a színpad elé, a résztvevők közé várják.