Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csütörtökön ismét megjelenik a népszabis Fedél Nélkül

Csütörtökön ismét megjelenik a népszabis Fedél Nélkül

Ahogy tavaly október közepén, úgy 2017-ben is megjelenik a megszüntetett Népszabadság kollektívájának különkiadása a Fedél Nélkül hajléktalanújsággal. Csütörtök reggeltől veszik át a lapot az árusok, péntektől pedig már biztosan ott lesz a terjesztő hajléktalanoknál.

Tavaly október 8-án végezték ki a Népszabadságot, amikor a kiadó Mediaworks egyik napról a másikra felfüggesztette a kiadását. A szerkesztőségnek – amelynek tagjai munkavállalók maradtak, de nem írhattak sehová – nagyon gyorsan segítséget nyújtott a hajléktalanok által terjesztett Fedél Nélkül magazin, hogy így publikálhassanak újság híján. A napilap akkori és korábbi neves szerzői is írtak az október 20-án megjelent lapba.

A Népszabadságot azóta végleg beszántotta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került kiadó, népszabis Fedél Nélkül azonban idén is lesz.

Ez az a szám már sokkal inkább a segítségről, az emlékezésről szól. Ezúttal is a lap emblematikus szerzőinek, fotósainak cikkeivel, képeivel jelentkezik a lap, amelynek extra költségeit a Népszabadság Egyesület és az egykori lap kollektívája állta – viszont az összes bevétel az árusoknál marad.

„Arra kérünk titeket, hogy segítsétek a hajléktalanokat azzal, hogy vásároltok a Fedél Nélkül friss számából. Hogy újra nagyon sok fogyjon el a lapból, könnyebbé tegyük az őszt a nincsteleneknek, gondoskodjunk arról is – írta Pető Péter, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese az egykori népszabisok Facebook-oldalán. – Vegyetek a lapból, fényképezzétek le magatokat az újsággal, töltsétek fel a képet a Facebookra, az Instagramra, használjuk a taget, amely szerint: #fedélnélkül, így sok ismerősötök értesülhet a támogatási akcióról.”

https://www.facebook.com/nepszabadsagszerkesztoseg/photos/a.219105821838731.1073741828.219098585172788/391919331224045/?type=3&theater

A tavalyi akciókor 12 ezer példányban nyomtatták a Fedél Nélküli Népszabadságot és pillanatok alatt elfogyott. A lapszám a szolidaritás kifejezésévé vált azokban a hetekben, amikor még mutatkozott némi esély a lap megmentésére, ismert emberek, közszereplők fotózkodtak a lappal.

https://www.facebook.com/nepszabadsagszerkesztoseg/posts/225394824543164:0